Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Saddam'ın kuzeni su varilinde yakalandı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kuzeni Hemud'un da operasyonlarda bir su varilinin içinde yakalandığı belirtiliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 16:15:45

Saddam'ın kuzeni su varilinde yakalandı

Irak emniyet güçlerinin IŞİD'e karşı cuma gününden bu yana Kerkük ve çevresinde yürüttüğü operasyonlarda 75 örgüt üyesinin öldürüldüğü, 3 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kerkük Asayiş Müdürü Helo Necat cuma günü başlayan operasyonların devam ettiğini ve bu kapsamda şimdiye kadar 75 örgüt üyesinin öldürüldüğünü, 30 kişinin de terörist şüphesiyle göz altına alındığını söyledi.

Kerkük İlçe ve Kasabalar Polis Müdürü Serhad Kadir de Dakuk ilçesinde başlattıkları temizlik operasyonunda Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in kuzeni (dayısının oğlu) Nizar Hamud Abdulgani'yi bir su varilinin içinde yakaladıklarını ileri sürdü. Kadir, Nizar Hamud'un kardeşinin de Havice ilçesine bağlı Reşad nahiyesi IŞİD sorumlusu olduğu bilgisini paylaştı. Havice ilçesi ve Riyaz nahiyesinde yürütülen operasyonlarda eski Irak liderinin üst düzey IŞİD yöneticisi olduğu belirtilen kuzenleri Hişam, Mueyyed ve Musenna Hamud'un da arandığı kaydedildi.

Kadir, Kerkük genelinde arama ve tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Haber Ara