Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Sabancı katili cezaevinden çıktı

Yunanistan’da tutuklu bulunan Özdemir Sabancı'nın katili DHKP-C’li İsmail Akkol'un cezaevinden çıktığı öğrenildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 14:41:20

Sabancı katili cezaevinden çıktı

Yunanistan'da tutuklu bulunan Özdemir Sabancı suikastı zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol üç arkadaşı ile birlikte cezaevinden çıktı. Ak Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığı'na lav silahlı ve bombalı saldırının zanlısı Hasan Biber'in ise cezaevinde bulunduğu ve ağır hasta olduğu öğrenildi.

HÜCRE EVİNDE YAKALANDILAR

Atina'da, geçen yıl şubat ayında hücre evine yapılan baskında Özdemir Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol ile DHKP-C askeri kanat sorumlusu olduğu ileri sürülen Hüseyin Fevzi Tekin, Mehmet Ali Yılmaz ve Bilgehan Karpat çok sayıda silah ve cephane ile birlikte yakalanmıştı. Türkiye'nin İsmail Akkol'un iadesi için yaptığı başvuru kabul edilmezken, gözaltına alınan 4 kişinin geçtiğimiz günlerde Atina'da davaları görüldü. Duruşmada, Mehmet Ali Yılmaz ile Bilgehan Karpat'ın beraatine karar verilirken, Sabancı katil zanlısı İsmail Akkol ve Hüseyin Fevzi Tekin'e ise 8'er yıl hapis verildi. Ancak, mahkeme daha sonra Akkol ve Tekin'in şartlı tahliyelerine karar verdi. Atina mahkemesinin, “terör değil, silah ve patlayıcı madde” bulundurmak suçlaması ile açtığı davada, hakkında şartlı tahliye kararı verilen Hüseyin Fevzi Tekin, 2010 yılında Atina'da bir evde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü patlamada parmak izine rastlandığı için aldığı hapis cezasından dolayı tahliye edilmezken, İsmail Akkol'un tahliye edildiği ve cezaevinden çıktığı öğrenildi. Akkol'un halen Yunanistan'da bulunduğu bildirildi.

BİBER AĞIR HASTA

Bu arada 2013 yılı mart ayında Ankara'da AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na lav silahlı ve bombalı saldırı düzenlediği ileri sürülen ve kaçtıktan sonra Yunanistan'ın Sakız Adası yakınlarında bomba yüklü botla yakalanan Hasan Biber'in cezaevinde Hepatit A hastalığına yakalandığı öğrenildi. Biber'in hastalığının ilerlediği ve durumunun ağır olduğu iddia edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara