Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Saadet Partisi meclise böyle girecek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, partilerinin baraja takılma sorunu olmadığını söyleyerek, illerde bir vekil çıkarabilecek kadar oy alan adaylarının Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaparak vekillik hakkı alacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 23:28:37

Saadet Partisi meclise böyle girecek

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

SP Diyarbakır Milletvekili adayı Fesih Bozan ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Canbay, seçim barajı sorununu aşan formül hakkında bilgi verdi.

SP Genel Merkezi'nden bir heyet olarak Diyarbakır'a geldiklerini belirten Canbay, üç günlük bir program çerçevesinde medya ile buluşmak, aday tanıtım, STK, kanaat önderleri ve halk ile buluşma programları yapacaklarını söyledi.

Canbay, "Aynı zamanda arkadaşlarımız Silvan ve Bismil'de sokağa çıkma yasağı ile ilgili yaşananları değerlendirmek üzere bu ilçeler gidecektir" dedi.

Konuşmasında partilerinin baraj engeli olmadığını da söyleyen Canbay, barajı nasıl geçeceklerine yönelik planladıkları formülü de anlattı.

Canbay, "Bireysel başvuru hakkı sebebi ile bir ilde milletvekili çıkaracak kadar oy alan arkadaşımız Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak seçilme noktasında mücadelesini verecektir. Kanunda yüzde 10 barajı var ama anayasada da seçme ve seçilme hakkı var. Kanunlar hiçbir zaman anayasaya aykırı olamaz. Bu hakkımızı kullanarak bir adayın alacağı oyları alan arkadaşımızın vekil olması için gerekli girişimlerimizi Anayasa Mahkemesi nezdinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara