Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 19:05:36

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "1 Kasım seçimleri daha önceki seçimlerle mukayese edilemeyecek kadar önemli. Hem Türkiye'miz hem Orta Doğu en kritik dönemlerden birini yaşamaktadır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Yozgat'ta bulunan Kamalak, bir restoranda bir araya geldiği basın mensuplarına partisinin seçim faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Suriye'de 4,5 yıldan bu yana iç savaşın sürdüğünü anımsatan Kamalak, 'Savaş, sınırlarımıza dayanmış durumda. Hiç sebep yokken kendi ellerimizle karşımıza çıkardığımız bir savaş oldu bu. Rusya, tüm gücüyle yükleneceğe benziyor. Savaş gemileri denizden mevzilenmiş durumda. Uçakları zaten eylemli olarak hareket halinde. Hazar Denizi'nden fırlattığı füzeler ile sadece Türkiye'ye değil bir bakıma NATO'ya da gözdağı veriyor. 'Sen varsan ben de varım' diyor" diye konuştu.

Kamalak, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "1 Kasım seçimleri daha önceki seçimlerle mukayese edilemeyecek kadar önemli. Hem Türkiye'miz hem Orta Doğu en kritik dönemlerden birini yaşamaktadır" ifadesini kullandı.

Yaşanabilir bir Türkiye için yola çıktıklarını ifade eden Kamalak, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. Sonra Batı'ya kul köle olan, uşaklık yapan, onların kapısında hazır olda bekleyen, emir bekleyen bir Türkiye istemiyoruz. Alnı ak, başı dik bir Türkiye diyoruz. 'Biz ülkemizi korumak için baba katillerine sığınmak zorunda değiliz' diyoruz. Osmanlıyı yıkan Haçlı seferlerinden medet umacak bir topluluk, bir millet değiliz biz. CHP milletin tarihi ile barışık değil. Peki AK Parti, 13 yıldan beri iş başında, ülkeyi bu hale getiren o değil mi? Bu gidişe 'dur' demek lazım. Bu gidişe 'dur' diyecek yegane ekip Saadet Partisi'dir.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesinde yer alan emekliye yılda 2 ikramiye vaadinin kendi vaatleri olduğunu savunan Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde Kemal Kılıçdaroğlu seçim beyannamesini açıklıyor. 'Diğer partiler bizden kopya çekti' diyor. O bizden çekti tabi. Diğer partiler kendisinden kopya çekmiş olabilir ama o taleplerin asıl sahibi biziz. Kılıçdaroğlu, 'Emeklilere yılda 2 ikramiye' diyor. Ne zaman diyor? 2015 yılında. Fazilet Partisi döneminde milli görüşün meclise sunmuş olduğu kanun teklifi, tarih nedir, 26 Şubat 1999. Ne var orada? 657 sayılı kanuna tabi devlet memurları ile memur, işçi ve Bağkur emeklilerine yılda iki defa bayram ikramiyesi adı ile birer maaş ödemesi yapılmasına dair kanun teklifimiz gerekçesi ile Meclis Başkanlığına sunulmuştur.'

Basın özgürlüğünün önemli olduğunu vurgulayan Kamalak, 'Asıl olan özgürlüktür. İnsanlar düşüncelerini serbestçe ifade edemeyecek olurlarsa doğruyu nasıl yakalayabilirler. Bize göre basın en özgür olması gereken kurumu temsil etmektedir. Anayasamıza göre basın hürdür, sansür edilemez" şeklinde konuştu.

Haber Ara