Dolar

32,3640

Euro

34,9709

Altın

2.325,78

Bist

9.079,97

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 13:36:08

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım genel seçiminde AK Parti ile ittifak konusuna ilişkin, "Biz tek başımıza seçime gidecek şekilde hazırlanıyoruz. 'Gelin şu yangını beraber söndürelim' diyen olursa ölçeriz, biçeriz tabi, onu değerlendiririz" dedi.

Kamalak, parti binasında düzenlendiği basın toplantısında partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. 7 Haziran seçiminden sonra geçen 3 aylık süreyi ülke, millet ve İslam alemi açısından büyük bir kayıp olarak değerlendiren Kamalak, bunun sorumluluğunun meclisteki 4 parti üzerinde olduğunu ifade etti.

Saadet Partisiz bir meclisin milletin sorunlarına asla çare olamayacağını vurgulayan Kamalak, bu açıdan 1 Kasım seçimlerinin tarihi bir fırsat olduğunu belirtti.

Kamalak, 6 Eylül'de Ankara'da geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştireceklerini ve seçim startını vereceklerini bildirdi.

- "İttifak isteyenlere 'hayır' demeyiz"

Toplantıda seçim için ittifak düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Genel Başkan Kamalak, Türkiye'nin birliği ve bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

Şu anda ülkenin ateş çemberi içinde olduğunu, her gün şehit haberlerinin alındığını, annelerin feryatlarının yürekleri dağladığını anlatan Mustafa Kamalak, "Böyle bir ortamda, bu yangını söndürmek için, şehit kanlarını durdurabilmek için, o feryadı figanları son verebilmek için kim 'Biz varız' derse biz oradayız. Eviniz yanarken sağdan soldan, komşularınızdan, itfaiye memurlarından o yangını söndürmek için birileri yardıma koşsa siz onun düşüncesini, fikrini, zikrini sorgular mısınız? Sanmam" diye konuştu.

Bugün ülkenin emniyetini sağlamakla görevli emniyet mensuplarının emniyette olmadığını savunan Kamalak, "Başımızda böyle vahim bir tablo varken ittifak isteyenlere biz bu yangını söndürmek için koşup gelenlere 'hayır' demeyiz" dedi.

"Seçim için AK Parti ile ittifak oluşturacak mısınız" sorusuna ise Genel Başkan Kamalak, parti olarak ülkedeki yangını söndürmenin gayreti içinde olduklarını anlattı.

İttifak oldu ya da olmadı diye beklemeyeceklerini, ülkenin sorunlarıyla mücadele etmeye devam edeceklerini dile getiren Kamalak, "Biz tek başımıza seçime gidecek şekilde hazırlanıyoruz. 'Gelin şu yangını beraber söndürelim' diyen olursa ölçeriz, biçeriz tabi, onu değerlendiririz" diye konuştu.

- Koza İpek Holding'e yönelik operasyon

Kamalak, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Aristo, idamla yargılanıyor ve idama mahkum ediliyor. Dostları kaçırmak istiyor, o 'hayır' diyor. 'Ülkenin hukukundan kaçmam' diyor. Gözyaşı döküyor, sevenleri, eşi, dostu, arkadaşları. Aristo, neden ağladıklarını soruyor, onlar da 'Efendim, haksız yere idam ediliyorsunuz da ona ağlıyoruz' dediklerinde o tebessüm ediyor, diyor ki 'Ben bu idamı haketsem daha mı iyi olurdu?' Dolayısıyla Türkiyemize yazık oluyor, iddia büyük, operasyon büyük, adalet herkese lazım."

Operasyonun başka basın organlarına da yansıyacağı yönündeki soru üzerine Kamalak, buna ihtimal vermediğini kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara