Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-30 12:05:21

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "15 Temmuz gecesi şer odaklarına karşı tüm siyasi partilerimizin ve aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik yeni bir anayasa ile taçlandırılmalıdır." dedi.

Saadet Partisi Balgat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısında konuşan Kamalak, 15 Temmuz gecesi sadece bir darbe girişiminin önlenmediğini, milletin bu gecede kendisine vurulmak istenen prangaları kırıp, parçaladığını söyledi.

Darbe girişimin yapıldığı gece bomba ve mermi yağmuru altında arkadaşlarıyla beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne koşan ilk ve tek genel başkanının kendisi olduğunu ifade eden Kamalak, şu değerlendirde bulundu:

"Eğer bugünün demokratları, 28 Şubat'ta apoletin değil, demokrasinin yanında dursaydı, bugün Türkiye bunları yaşamak zorunda kalmazdı. Eğer o günün muhafazakarları o hocanın, bu hocanın değil Erbakan Hoca'nın sözünü dinleseydi, Türkiye bugün bunları yaşamak zorunda kalmazdı. Eğer o günün gazetecileri, siyasetçileri, yenilikçileri savunan adamın yanında dursaydı, Türkiye 15 Temmuz'u yaşamak zorunda kalmazdı."

Kamalak, "En kısa sürede milletimizin dirliğini, ülkemizin ise birlik ve bütünlüğünü temin edecek uzlaşmacı bir anayasa, mutlak suretle hayata geçirilmelidir. 15 Temmuz gecesi şer odaklarına karşı tüm siyasi partilerimizin ve aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ve beraberlik, yeni bir anayasa ile taçlandırılmalıdır." diye konuştu.

Mustafa Kamalak, 15 Temmuz sonrası atılacak her adımın eğitimi milli, ekonomisi güçlü, ülkesi güvenli, hukuku adil, milleti huzurlu ve demokratik sistemi oturmuş, yeniden büyük Türkiye'nin kuruluşuna hizmet etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara