Dolar

32,4690

Euro

34,9463

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

S.Arabistan'dan Yemen'e hava saldırısı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'e hava saldırısı düzenlediği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 03:58:05

S.Arabistan'dan Yemen'e hava saldırısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Görgü tanıkları, koalisyon güçlerinin başkent Sana'nın güneyindeki Miad semtinde bir ev ile cumhurbaşkanlığı sarayı yakınlarında bir depoyu hedef alan hava saldırılarında ölen ve yaralananlar olduğunu söyledi. Saldırılar sonucu şiddetli patlama sesleri duyuldu.

El-Hudeyde kenti yerel kaynakları da kentin sahillerine havadan silah indirildiğini, silahları Halk Direnişi Güçleri'nin (HDG) teslim aldığını belirtti.

Havadan silah indirme operasyonun, Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi'nin Hudeyde kentine düzenlediği ziyaret ile eş zamanlı gerçekleştiği ifade edildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Husiler ve onlara destek veren devrik lider Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Haber Ara