Dolar

32,3323

Euro

35,1712

Altın

2.245,16

Bist

8.718,11

Rusya ve Arabistan’dan Sisi’ye yeşil ışık

İsrailli bir analizci, Rusya ve Suudi Arabistan’ın, Mısır’ın Suriye’ye müdahalesine yeşil ışık yaktığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 11:30:04

Rusya ve Arabistan’dan Sisi’ye yeşil ışık

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrailli Hearts gazetesi Arap işleri analizcisi Safi Bar'el, Suriye krizinde oyunculara yeni birinin daha eklendiğini ve çatışmasızlık anlaşmasında rol aldığını söyledi. Safi Bar'el'e göre Rusya ve Suudi Arabistan, Mısır'ın Suriye'ye müdahale etmesine izin verdi.

RUSYA VE ARABİSTAN'DAN SİSİ'YE YEŞİL IŞIK

Mısır, Suriye'ye müdahale etmek için iki ülkenin iznini aldığını söyleyen Bar'el şunları kaydetti: "Rusya ve Arabistan'ın izni ile Mısır Suriye'ye girdi ve Doğu Guta'da Muhalifler ile Esed rejimi arasında anlaşma imzalanmasını sağladı. Mısır'ın girişimleri sonucunda ilk önce 22 Temmuz, daha sonra ise Ağustos'un başında anlaşma imzalandı."

MISIR'IN MÜDAHALESİ İSRAİL'İ MEMNUN ETTİ

Mısır'ın Suriye'ye müdahalesinin İsrail'e yaradığını söyleyen Bar'el “İsrail, Mısır'ın Suriye'ye müdahalesinden oldukça memnun. Çünkü Mısır'ın Suriye krizinde rol alması, İran'ın bölgedeki nüfuzunun kısıtlanması anlamına gelir. Bu da İsrail'in işine gelir. Bundan da ötesi Mısır'ın Sina'da terörle mücadelesine İsrail'in de katkı sağlaması masaya yatırılmış durumda. İki ülke de İran tehlikesine karşı aynı dürbünden bakıyor ve aynı şeyleri görüyor” dedi.

MISIR, İSRAİL'İ REFERANS GÖSTERECEK

Diğer taraftan İsrailli Bar'el, İsrail'in Mısır'a uluslararası mecrada referans olacağını belirtti. Bar'el “İsrail istihbaratı Mossad başkanının ABD'ye düzenlediği ziyarette Mısır'ı referans göstererek Suriye'ye müdahalesinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Aynı zamanda İsrail başbakanı BenyaminNetanyahu ile Rusya başkanı Putin arasında gerçekleşecek görüşmede Mısır referans edilecek. Böylece İsrail, Ürdün'den sonra güvenebileceği ikinci bir Arap ülkesinin dostluğuna sahip olacak” dedi.

Haber Ara