Dolar

32,5027

Euro

34,7530

Altın

2.495,33

Bist

9.524,59

Rusya: TSK'nın vurduğu bölgede PYD yok

Rusya'nın İŞİD bahanesiyle Suriye'de sivilleri katletmesini görmezden gelen Rus haber ajansı TSK'nın PYD'yi vurmasına 'masum sivilleri vuruyormuş' gibi servis etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 21:56:21

Rusya: TSK'nın vurduğu bölgede PYD yok

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Rusya, IŞİD bahanesiyle Suriye'ye girerek Esed güçleriyle birlikte sivilleri katlederken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi hedef alan harekatını "masum sivilleri vuruyormuş" gibi servis etti.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türkiye sınırının hemen karşısındaki Azez ilçe merkezine 500 metre yaklaşmıştı. Azez'in etrafında konuşlanan YPG'ye karşı TSK bugün operasyon başlattı. Fırtına obüsleri YPG mevzilerini bombardıman altına tuttu. Akşam saatlerinde başlatılan bombardıman Kilis'ten de duyuldu. Harekat sonucu Rusya çıldırdı.
Suriye'de Esed güçlerine havadan ve karadan destek vererek sivilleri katleden Rusya, Türkiye'nin PYD'ye yaptığı operasyonları çarpıttı. Rus haber ajansı Sputnik, harekatın gerçekleştirildiği bölgede YPG'nin olmadığını iddia etti.

ypg

Rusya'nın resmi haber ajansı PYD'yi masum göstermek için Demokratik Suriye Güçleri ismini kullandı. PYD ile röportaj yaparak dünyaya servis etti.

Diğer Rus haber ajansları ve haber siteleri İngilizce Arapa ve Türkçe yayınlarıyla Rusya Türkiye'nin vurduğu mevzileri sanki masum sivilleri vuruyormuş şeklinde göstermeye çalışıyor.

PYD MOSKOVA'DA TEMSİLCİLİK AÇMIŞTI

Rusya'nın başkenti Moskova'da PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin açtığı temsilcilikte bulunan bir haritada Türkiye'nin doğu kısmını da içine alarak işaretlenen bölge Kürt bölgesi olarak gösterildi.

Haber Ara