Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Rusya S-400'leri Lazkiye'ye yerleştiriyor

Türkiye'nin sınır ihalil yapan Rus uçağını düşürmesinin ardından Rus Savunma Bakanlığı'ndan Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 füzelerin konuşlandırılacağı açıklaması geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 12:57:59

Rusya S-400'leri Lazkiye'ye yerleştiriyor
Türk Hava Sahasını ihlal eden Rus uçağının 10 uyarının ardından vurulması sonrası Rusya'dan Lazkiye'deki üsse S-300 ve S-400 yerleştirme kararı geldi.
 
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye'de Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne S-400 hava savunma sistemi yerleştirme kararı aldıklarını söyledi.
 
Şoygu "Rusya Savunma Bakanlığı Su-24 uçağı olayına yanıt olarak acil önlemler aldı. Moskova kruvazörü Lazkiye kıyılarına konuşlandırıldı. Kruvazörün erken uyarı ve hava savunma sistemleri Suriye'deki Rus hava güçlerinin korunmasını sağlayacak. Bize potansiyel tehlike oluşturan bütün hedefleri vurmaya hazırız" dedi. Bundan sonra da dikkatlerinin benzer olaylar (uçağın düşürülmesine benzer olaylar) üzerinde olacağını vurgulayan Şoygu, Rus savaş uçağının düşürülmesi ardından Rus askeri yetkililerin dün gece bir eylem planı hazırladığını da açıkladı. Ancak Şoygu, planın içeriğine dair bilgi vermedi.
 
PUTİN S-300 DEDİ
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim askeri üssüne S-300 hava savunma sistemi yerleştirileceğini açıkladı. 
 
SAVUNMA BAKANLIĞI İLE SABAHA KADAR...
 
Putin  "Suriye'deki operasyonlarımızda uçuş güvenliğini sağlamak için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını dün gördük. Savunma Bakanlığı ile konuyu sabaha kadar tartıştık. Suriye'deki askeri üssümüzde S-300 savunma sitemi yerleştirilecek. Bu adım ve alacağımız diğer önlemlerin, uçuş güvenliğimizin sağlanması için kafi olacağını umuyorum" diye konuştu.
 
TEKRARLANIRSA MUTLAKA TEPKİ VERİRİZ
 
Putin, "SU-24 uçağının düşürülmesi sonrası yeni vakaların yaşanma ihtimalini göz ardı edemeyiz. Benzer şeyler tekrarlanırsa mutlaka tepki vereceğiz" dedi.
 
KRUVAZÖR GÖNDERME KARARI DA ALMIŞLARDI
 
Rusya, S-300 benzeri hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörü Türkiye'ye 60 kilometre mesafedeki Lazkiye açıklarına gönderdi.
 
Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F16'ları tarafından vurulmasının ardından Rusya, S-300 benzeri hava savunma sistemine sahip Fort ile donatılan 'Moskova' isimli kruvazörü Türkiye'ye 60 kilometre mesafedeki Suriye'nin Akdeniz'deki liman kenti Lazkiye açıklarına gönderdi. Rusya potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin yok edileceğini açıklamıştı.
 
AVCI UÇAKLARI DA EŞLİK EDECEK
 
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Sergei Rudskoi, 50'den fazla uçak ve yüzlerce askeri personelin bulunduğu Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nün güvenliğinin sağlanması için 'Moskova' isimli kruvazörün Lazkiye açıklarında gönderildiğini açıkladı. Moskova kruvazöründe S-300 hava savunma sistemine benzer Fort hava savunma sisteminin bulunduğu kaydedildi. Bombardıman uçaklarına artık avcı uçaklarının da eşlik edeceği bildirilen açıklamada potansiyel tehdit oluşturan tüm hedeflerin yok edileceği bildirildi. Açıklamada ayrıca Türkiye ile tüm askeri ilişkilerin askıya alındığı duyuruldu.
 
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara