Dolar

32,5353

Euro

34,8587

Altın

2.424,72

Bist

9.703,41

Rusya'nın Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları

Rusya'nın Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 00:04:39

Rusya'nın Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları
Beyaz Saray, Suriye'nin İdlib kentinde aralarında ulusal hastanenin de olduğu hedeflere yönelik hava saldırısı gerçekleştirenlerin hesap verebilmeleri gerektiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest'a, günlük basın toplantısında, Rusya'nın Suriye'de hastanelere dönük saldırıları soruldu.

Saldırılara ilişkin haberleri gördüklerini ancak şu anda teyit edemeyeceklerini dile getiren Earnest, "Bu haberleri gördük ve takibini yapıyoruz ancak teyit edilirse Suriye'deki sağlık tesislerine yönelik bir dizi saldırının sonuncusu olacak. Uluslararası toplum bunu derinlemesine araştırmalıdır ve bu saldırıların sorumluları hesap verebilmeli." diye konuştu.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib kentindeki hastane, cami ve diğer sivil hedeflere düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Saldırılarda, El-Vatani ve İbni Sina hastanelerinin de kullanılamaz hale geldiği belirtilmişti.

- Kuzey Kore'nin orta menzilli füze denemesi

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Kuzey Kore'nin orta menzilli füze denemesini güçlü şekilde kınadıklarını kaydetti.

Earnest, bir soru üzerine, ülkesinin uluslararası toplumun geri kalanıyla Pyongyang yönetimini bölgede tansiyonu tırmandıracak eylemlerden uzak durması ve uluslararası taahhütlerini yerine getirecek ileriye dönük somut adımlar atması çağrısında bulunduklarını belirtti.

Josh Earnest, "ABD, balistik füze teknolojisin kullanmasını açık bir şekilde yasaklayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden füze denemesi nedeniyle Kuzey Kore'yi güçlü şekilde kınıyor. Bu eylemler ve Kuzey Kore'nin süregelen balistik füze ve nükleer silah kapasitesi peşinde oluşu ABD'ye, müttefiklerimize ve Asya-Pasifik bölgesinin istikrarına belirgin bir tehdit oluşturmaktadır." açıklamasında bulundu.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin sabah erken saatlerde Gangwon eyaletinin Wonsan kentinden, Musudan tipi orta menzilli füzeyi fırlatma girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını duyurmuştu.

Haber Ara