Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

Rusya'nın Esed rejimine askeri destek verdiği iddiası

Rusya'nın Esed rejimine askeri destek verdiği iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 02:04:38

Rusya'nın Esed rejimine askeri destek verdiği iddiası
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Rusya'nın Suriye'de Beşşar Esed rejimine askeri destek verdiğine dair haberlerin farkında olduklarını belirterek, "Esed rejimine yönelik herhangi bir askeri destek, herhangi bir amaçla, bu ister askeri personel, uçak bakımı, silah veya kaynak sağlama şeklinde olsun, istikrarı bozucu ve zarar vericidir" dedi.

Earnest'a, günlük basın toplantısında, Moskova yönetimin Beşşar Esed rejimine askeri destek sağladığına ilişkin haberler soruldu. Rusya'nın Suriye'ye askeri personel veya uçak göndermiş olabileceğine dair haberleri gördüklerini belirten Earnest, şunları söyledi:

"Esed rejimine yönelik herhangi bir askeri destek, herhangi bir amaçla, bu ister askeri personel, uçak bakımı, silah veya kaynak sağlama şeklinde olsun, istikrarı bozucu ve zarar vericidir. ABD, DAEŞ'e karşı savaşmak için uluslararası koalisyon ülkelerine öncülük etmek için çabaladı. Rusya'nın bu çabaya desteğini kesinlikle memnuniyetle karşılarız. ABD aynı zamanda Suriye'de siyasiyi çözüme ulaşmak için çabalara liderlik ediyor ve Rusya'nın bu çabaya olumlu katkısını da kesinlikle memnuniyetle karşılarız."

Özellike İsrail basınında, Moskova yönetiminin, Suriye'deki DAEŞ'le mücadele için bu ülkeye uçak gönderme kararı aldığı şeklinde haberler yer almıştı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Suriye'deki DAEŞ mevzilerine yönelik operasyona katılmadığını bildirmişti.

Haber Ara