Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rusya krizine İsrail-Mısır örneğini verdi

Rusya ve Türkiye arasında devam eden uçak kriziyle ilgili yeni yorumlar gelmeye başladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-27 05:41:22

Rusya krizine İsrail-Mısır örneğini verdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, siyasetle ticaretin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söylerken Mısır ve İsrail örneğini verdi.

Habertürk'te yer alan bilgiye göre; Rusya'nın Türkiye ile arasındaki krizi karşılıklı ticarete yansıtmasını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Rusya'ya ihracatın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan dolayı zaten düştüğüne dikkat çekti.

Büyükekşi, “Biz zaten 2015, 2016 ve 2017'de Rusya'yı kayıp olarak görüyorduk. Belki biz zarar görürürüz ama onlar bizden daha fazla zarar görür” diye konuştu. Siyasetle ticaretin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyleyen Büyükekşi, İsrail ve Mısır'ı hatırlattı. Büyükekşi, “İsrail ile siyasi ilişkiler bozulduğunda ticaret durmadı. İsrail'e ihracatımız arttı.

Mısır'da da yaşananların ardından Türk şirketleri yatırımlarını yapmaya devam etti” dedi. Büyükekşi, bu yıl ihracattaki kaybın 4 milyar dolarının jeopolitik gelişmelerden kaynaklandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın olayların ardından yapıcı ve itidalli açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu: “Dostluk ve stratejik ortaklık böyle bir olayla bozulamaz. Siyasi gelişmelerin faturasını ekonomiye ve ihracata kesmeyelim.”

Haber Ara