Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Rusya IŞİD'e ait noktaları vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus jetlerinin Suriye'de IŞİD'e ait olduğu iddia edilen eğitim kampı, mühimmat deposu ve sığınağı vurduklarını açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 15:25:47

Rusya IŞİD'e ait noktaları vurdu

Ajansların haberine göre, Konaşenkov, operasyonlar sırasında IŞİD'in elindeki komuta merkezleri, mühimmat depoları ve militan transfer noktalarının vurulduğunu söyledi.

Operasyonların detaylarını da paylaşan Konaşenkov, "SU-34 bombardıman uçakları İdlib'deki militanların eğitildiği bir kampı buldu. Aldığımız istihbarata göre bu kamp, diğer ülkelerden gelen militanların toplanma noktası olarak kullanılıyordu" ifadelerini kullandı.

Rus jetlerinin Lazkiye'de de yer altı sığınağı ve mühimmat depoları olan geniş bir transfer noktasını vurduğunu da paylaşan Konaşenkov, ''Hedef bütünüyle imha edildi'' ifadelerini kullandı.

‘IŞİD'İN MÜHİMMAT VE YAKIT DEPOLARININ ÖNEMLİ BÖLÜMÜ İMHA EDİLDİ'

Bir SU-25 jetinin ise Hama'da mühimmat ve yakıt yüklü konvoyun vurulduğunu aktaran Konaşenkov, konvoydaki altı aracın imha edildiğini söyledi.

Bu arada Konaşenkov Rus jetlerinin 30 Eylül'den beri düzenlediği saldırılarda IŞİD'in mühimmat ve yakıt depolarının 'önemli bir bölümünün' imha edildiği bilgisini de verdi.

Konaşenkov son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda imha edilen tesisleri de şöyle sıraladı:

Güçlendirilmiş bir sığınak

Yedi komuta merkezi

Altı eğitim kampı

Altı mühimmat deposu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara