Dolar

32,5001

Euro

34,7525

Altın

2.482,65

Bist

9.565,20

Rusya Fedarasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'nun Ürdün ziyareti

Rusya Fedarasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'nun Ürdün ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 00:07:38

Rusya Fedarasyon Konseyi Başkanı Matviyenko'nun Ürdün ziyareti
Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, DAEŞ'in bölge ve dünya için bir tehdit olduğunu, uluslararası toplumun bu örgütle mücadelede birbirine destek olması gerektiğini söyledi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan açıklamada, Kral 2. Abdullah'ın Matviyenko'yu, başkent Amman'daki kraliyet sarayında kabul ettiği, görüşmede, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgeye ilişkin meselelere değinildiği ifade edildi.

Matviyenko'nun, görüşme sırasında "çete" olarak nitelendirdiği DAEŞ'in bölge ve dünya için bir tehdit oluşturduğunu, uluslararası toplumun bu örgütle mücadelede işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

Görüşmede Kral 2. Abdullah'ın ise iki ülkenin çeşitli alanlardaki kuvvetli ilişkilerinin güçlendirilmesine dikkati çektiği, ayrıca dünyada barış ile istikrarı tehdit eden terör ve aşırılıkla mücadelede uluslararası ve bölgesel desteğin gerekliliğine değindiği bildirildi.

Açıklamada, görüşmede ekim ayında enerji ve ulaşım başta olmak üzere önemli projelerine ilişkin toplantı yapılmasının yanı sıra terör ve aşırılıkla mücadele çalışmalarının ele alındığı kaydedildi.

Haber Ara