Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 14:44:10

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Beşşar Esed'in istifasını talep etmenin Suriye'de DAEŞ ile mücadeleye engel olduğunu ileri sürdü.

Sergey Lavrov, Rusya'da eğitim yılının başlaması nedeniyle bakanlığına bağlı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleriyle buluştu ve uluslararası gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sergey Lavrov, uluslararası kamuoyunda DAEŞ konusundaki anlaşmazlığın terörün artmasına neden olabileceğini söyledi. Lavrov, uluslararası aktörleri, teröre karşı koalisyonun kurulmasında en büyük engel olarak görülen Esad'ın istifası talebinden vazgeçmeye ve "her şeyi sonraya bırakarak" bütün güçlerini terörle mücadelede birleştirmeye çağırdı.

Irak ve Libya'daki hükümet değişikliklerinin ülke içindeki sorunları çözmediğini hatırlatan Lavrov, bu değişikliklerin daha fazla kaos ortamı oluşturduğunu söyledi.

Lavrov, DAEŞ'in antik kent Palmira'daki yıkımlarının, örgütün geniş alanları işgal etme isteğinin yanı sıra bölgede dünyaca kabul edilen kültürel değerleri kendi görüşleri yönünde şekillendirmeye çalıştığının göstergesi olduğunu belirtti.

Ukrayna'daki krize de değinen Lavrov, çözüme yönelik engellerin aşılması ve Minsk Anlaşması tarafları arasındaki diyaloğun artırılması için Rusya'nın 10-12 gün içinde "Normandiya dörtlüsü" formatında dışişleri bakanları toplantısı yapılmasını teklif ettiğini belirtti.

Haber Ara