Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Rusya'dan Türkiye'ye: Endişeliyiz

Suriye’nin Halep ili kuzeyinde terör örgütlerine karşı yürütülen Fırat Harekâtı çerçevesinde TSK uçaklarının PYD / PKK mevzilerini bombalamasının ardından bir açıklama da Rusya’dan geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 14:26:51

Rusya'dan Türkiye'ye: Endişeliyiz

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde 58. gününde devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı bünyesindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine saldıran PKK'nın Suriye kolu PYD mevzilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçakları tarafından bombalanmasından endişe duyduğunu açıkladı.

Rus Dışişleri bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği hava operasyonundan endişe duyuyoruz, dedi. Bu haberleri duyduk anladığımız kadarıyla Kürtlerin yaşadığı bölgeye yapıldı, ifadelerini kullanan Rus bakan Fırat Kalkanı Harekâtında işbirliği içindeki ABD'ye de üstü kapalı bir mesaj gönderdi.

“ABD'nin kurduğu koalisyon Nusra veIŞİD'le mücadele edeceğini söylemişti. Umarım amaçları bu çerçevede kalır.” diyerek ABD ve uluslararası koalisyonun Esed rejimine karşı askeri seçenek kullanmaması yönünde mesaj veren Lavrov'un, dün Esed yönetimindeki BAAS rejimi ajansında yayınlanan tehditkâr açıklamanın ardından konuya değinmesi dikkat çekti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara