Dolar

32,5571

Euro

34,8555

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

Rusya'dan Suriye ve ABD uçaklarının karşı karşıya gelmemesi için teklif

İzvestiya gazetesi, Rusya'nın, Suriye ve ABD uçaklarının havada karşı karşıya gelmesini önleyecek bir mekanizma için teklif yaptığını yazdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 14:30:45

Rusya'dan Suriye ve ABD uçaklarının karşı karşıya gelmemesi için teklif

Sputnik'in haberine göre İzvestiya gazetesi "askeri bir kaynak" diyerek ismini vermediği bir askerin, rejim uçaklarının Halep çevresindeki çatışmalarda rol oynadığını ve bu uçakların şimdi de ülkenin başka bölgelerinde görevlerini yerine getirdiğini anlattı.

kaynak, "Fakat uçuşların sayısının artması havada bazı olayların yaşanmasına neden olabilir. Suriyelilerin, Rusya'nın aksine, bu olayların önlenmesi için Amerikalılarla iletişim kurabilecekleri bir kanal yok" dedi.

Kaynak, 'bu problemin çözülmesi için Suriye'nin, Rusya ve ABD arasındaki koordinasyon anlaşmasına (hava güvenliği anlaşması) dahil edilmesinin seçeneklerden biri olduğunu' da kaydetti.

Haberde, "Moskova'nın mekanizma teklifinin, Rusya ve ABD dışişleri bakanlarının 26-27 Ağustos'ta gerçekleştirmesi beklenen görüşmesinde ele alınacağı tahmin ediliyor" diye yazıldı.

NE OLMUŞTU?

Washington, Suriye ordusuna ait uçakların Haseke kenti çevresinde hava operasyonları düzenlemesi ardından Moskova'yla irtibata geçmişti.

Esed rejiminin hava operasyonlarını gerçekleştirdiği sırada ABD ordusuna bağlı özel kuvvetlerin de bu bölgede olduğunu açıklayan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis ise kuvvetlerin korunması amasıyla savaş uçaklarının Haseke için havalandığını söylemişti.

Haber Ara