Dolar

32,4897

Euro

34,9122

Altın

2.438,17

Bist

9.716,77

Rusya'dan Merkel'e tehdit gibi cevap

Türkiye ziyaretinde Rusya’nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin kaygısını dile getiren Merkel'e Kremlin'den tehdit gibi bir tepki geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 15:37:25

Rusya'dan Merkel'e tehdit gibi cevap

Rusya, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in önceki gün Türkiye'ye yaptığı Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin olarak “Rus bombardımanında acı çeken on binlerce insan bizi dehşete düşürdü” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

'DİKKATLİ OLUN'

Hürriyet'in haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, "Suriye'deki hassas durum ve çözüm meselesi göz önüne alınarak bir kez daha herkesi kelimelerini seçerken çok dikkatli ve sorumlu olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın hava saldırılarında sivillerin öldüğüne dair iddiaları reddeden Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'yı resmen Suriye'yi işgal etmekle itham eden sözlerine de yanıt verdi. Peskov, "Erdoğan'ın işgal söyleminin ne uluslararası hukuk, ne de fiili durumla ilgisi var. Buna ancak saçmalık tanımı yapılabilir. Rusya Suriye'de bu ülkenin resmi yönetimi tarafından yapılan davetle bulunuyor" dedi.

MERKEL NE DEMİŞTİ?

Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından, "Son birkaç günde bombardımanın yanı sıra Rusya tarafından gelen saldırılar nedeniyle acı çeken Suriyeliler bizi dehşete düşürüyor, şok ediyor" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Halep kentinden kaçan Suriyelilerin Rusya destekli hükümet güçleri tarafından bombardıman altında tutulmasını "dehşet verici" olarak nitelendirmişti.

Haber Ara