Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rusya'dan ihlal açıklaması geldi

Dmitriy Peskov, “Suriye’de gerçekleştirdiğimiz operasyon, Türkiye ile ilişkilerimizin bozulmasına neden olmayacaktır” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 14:36:53

Rusya'dan ihlal açıklaması geldi

Sputnik'te yer alan habere göre, Peskov, “Bahsi geçen olay konusunda Ankara Büyükelçimiz Andrey Karlov, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve kendisine nota teslim edildi. Belgede bahsi geçen durumları inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ANKARA İLE İŞBİRLİĞİMİZ YETERİNCE ŞEFFAF'

Rusya'nın Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonun Türkiye ile ikili ilişkilerin bozulmasına neden olmayacağını da vurgulayan Peskov, “Ankara ile Moskova arasındaki işbirliği yeterince şeffaf bir temele sahip ve karşılıklı çıkara dayanıyor” diye konuştu.

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRKİYE'YE AÇIKLAMA YAPTIK

Bu arada Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na hava sahası ihlaline ilişkin gereken açıklamayı yaptıklarını açıkladı. Mityakov, “Rus uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiştir” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı bu sabah yayınladığı açıklamada, Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi günü saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış, açıklamanın ardından Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak uyarıldığı belirtilmişti.

Haber Ara