Dolar

32,5201

Euro

34,8041

Altın

2.423,07

Bist

9.753,09

'Rusya'dan doğalgaz indirimi imza altına alınmalı'

Bakan Yıldız, Rusya Enerji Bakanı Novak'ın, Gazprom ve BOTAŞ'ın doğalgaz fiyatında yüzde 10.25'lik indirim üzerinde anlaştığına dair açıklamasını değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 11:56:45

'Rusya'dan doğalgaz indirimi imza altına alınmalı'

Ajansların haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Çin ve Endonezya ziyaretlerinde eşlik eden Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bunun imza altına alınması lazım. Sayın Putin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 13 Haziran'daki görüşmelerinde bu tür konular zikredilmişti. Türk Akımı'nın özellikle bir boru hattı olmak kaydıyla yatırım izninin verilmesiyle alakalı konu vardı. Bunlar eş zamanlı hallolacak konulardı. Biz, fizibilite ön iznini verdik, çalışmaya başlayabileceklerini söyledik, koordinatla alakalı çalışmaları yapabileceklerini söyledik. Eş zamanlı konuştuğumuz fiyat indirimi konusu vardı. Sayın Novak'ın bu tür bir açıklama yapmış olmasını iki ülke arasında yapılan görüşmelere olumlu bir katkı olarak görüyorum, kendisine teşekkür ediyorum."

'RUSYA VE TÜRKİYE GELİŞTİRİLEBİLECEK ENERJİ ALTYAPISINA SAHİP'

Hem Rusya hem de Türkiye'nin kurumsal hafızası itibariyle geliştirebilecek bir enerji altyapısına sahip olduğunu belirten Yıldız, "Ben, önümüzdeki süreçte bunun gerçekleşeceğine inanıyorum. Ağustos ayında artık anlaşmanın imzayla noktalanmasını ve bitmesini temenni ediyorum. 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak kaydıyla retro aktivite dediğimiz geriye dönük fiyat mekanizması çalışacak, inşallah bununla alakalı herhangi bir problemin olacağı kanaatinde değilim" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara