Dolar

32,5047

Euro

34,7411

Altın

2.485,31

Bist

9.490,67

Rusya'dan ambargo açıklaması

Rusya Başbakan Yardımcısı,Türkiye'den sebze, meyve ve zirai ürün ithalatının yasaklanacağını belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-30 17:51:41

Rusya'dan ambargo açıklaması

SU-24 tipi savaş uçağının angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesi ile gerilen ilişkilerin ardından Rusya tarafından alınan kararlar konusunda bir açıklama daha geldi. 

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, Türkiye'ye tur paketi satışlarının ve 'charter' uçuşların yasaklandığını söyledi.

Şuvalov, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kapsamında Kırım dahil tüm limanlarda kontrollerin artırılacağını ve Türk şirketlerinin gerçekleştirdiği karayolu taşımacılığına da sınırlamalar getirileceğini belirtti.

Bununla birlikte Türkiye'den sebze ve meyve alımına sınırlama getirileceğini açıklayan Şuvalov, yaptırımların sanayi ürünlerini ise henüz kapsamadığını da ifade etti.

Şuvalov ayrıca, vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren askıya alınacak olmasının 'Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişine sınırlama getirildiği anlamına gelmediğini' söyledi.

Shuvalov, “Rusya Türkiye'den sebze, meyve ve zirai ürün ithalatını yasaklayacak. Şu anda Türkiye'den sanayi ürünlerinin ithalatını yasaklamaktan kaçınıyoruz. Rusya gerekli olursa Türkiye'ye yaptırımları genişletebilir” dedi.

Bunların yanı sıra Şuvalov, Rusya'dan Türkiye'ye düzenli uçuşların ise güvenlik gerekçeleri nedeniyle 'özel bir kontrol' altında gerçekleştirileceğini belirtti.

Haber Ara