Dolar

32,3805

Euro

35,0466

Altın

2.326,68

Bist

9.091,57

Rusya'da Türkiye anketi

Rusya’daki Eho Moskvi radyosunda uçak kriziyle ilgili bir anket yapıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 05:34:57

Rusya'da Türkiye anketi

Türkiye'nin hava ihlali gereçesiyle düşürdüğü Rus uçağının yankıları dünyada olduğu gibi Rusya'da da sürüyor. Eho Moskvi radyosunda krizle ilgili yapılan ankette, katılımcılar ilişkilerin normale dönmesini istiyor.

Ajanslarda yer alan habere göre; Rusya'nın eski Maliye Bakanı ve VTB Bankası Danışma Kurulu üyesi Sergey Dubinin, Rus yönetiminde bazı kişilerin Türkiye ile ilişkilerin tamamen kesilmesinden yana tavır aldığını ancak bunun gerçekçi, doğru ve yapıcı bir tutum olmayacağını vurgulayarak, “Duygusal tepki vermek mantıklı değil” ifadesini kullandı.

Dubinin, bu zorlu siyasi süreçte diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutulmasının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Suriye krizinin diplomatik yollardan çözümlenmesi gerekmekte. Türk ve Rus liderler diyaloğu kesintiye uğratmaksızın ortak paydalarda buluşmayı başarmalı. Taraflar özellikle bu zorlu süreçte işbirliğini güçlendirmeli” dedi.

KRİZ GEÇECEK

Rusya Çağdaş Kalkınma Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Evgeny Gontmakher de Ankara ile Moskova arasında yaşanmakta olan gerilimin geçici olduğunu, iki ülkeyi birbirine bağlayan bir çok ortak çıkar bulunduğunu belirterek “Ortak çıkarlarımız bizi birbirimizden ayıran konulardan çok daha fazla, çok daha güçlü” açıklamasında bulundu.

RUSYA'DA TÜRKİYE ANKETİ

Moskova ile Ankara arasındaki gerilim nedeniyle Rusya'da da birinci gündem konusu iki ülke arasındaki ilişkiler ve bundan sonra ne olacağı.  Rusya'daki Eho Moskvi radyosunda yayınlanan bir tartışma programında dinleyicilere “Türkiye cezalandırılmalı mı?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 63'ü “Hayır” yanıtını verirken, yüzde 37'sinin cevabı “Evet” oldu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara