Dolar

32,3116

Euro

34,9089

Altın

2.312,17

Bist

9.079,97

Rusya'da Suriye diplomasisi

Rusya'da Suriye diplomasisi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 13:24:32

Rusya'da Suriye diplomasisi
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi Koordinatörü Hasan Abdel Azim, Muhalif Halk İradesi Partisi lideri Kadri Cemil, Demokratik Birlik Partisi yönetiminden Halid İsa ve bağımsız işadamı Süleyman Nemrut ile görüştü.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan görüşmede konuşan Lavrov, Suriyeli gruplarla sık sık bir araya geldiklerini belirterek, "Suriye muhalefetinin Moskova'ya gelmesi sadece müzakerelerde bulunma değil, bu ülkede akan kanın durdurulması için ortak çaba anlamına da geliyor" dedi.

Lavrov, ülkesinin Suriye'nin egemenlik, birlik ve toprak bütünlüğünü güçlü şekilde desteklediğine vurgu yaparak, Suriye halkının kendi geleceğine karar verip krizi çözebileceğine olan inancını dile getirdi.

Suriyeli muhalif grupların müzakere için birleşmesinin önemli bir adım olacağını söyleyen Lavrov, mevcut sorunların çözümü adına Esed rejimi ve muhalefet arasında diyalog platformu oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'de terörle mücadele için ortak cephe kurulması teklifini yineledi.

Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi Koordinatörü Hasan Abdel Azim ise ülkedeki muhalif grupların müzakere amacıyla birleşmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Azim, BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın misyonuna destek verdiklerini bildirdi ve Suriye krizinin siyasi çözümü adına ortaya koyduğu çabalardan ötürü Rusya'ya teşekkür etti.

Suriyeli heyet, Moskova temaslarını değerlendirmek üzere yarın basın toplantısı düzenleyecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara