Dolar

32,5910

Euro

34,8753

Altın

2.492,69

Bist

9.695,42

'Rusya, Afganistan'ı unutacak'

Nusret Cephesi lideri Ebu Muhammed Fatih Colani Rusya'nın Suriye'de fiilen saldırılara katılması üzerine bir ses kaydı yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 09:15:46

'Rusya, Afganistan'ı unutacak'
TİMETÜRK I HABER MERKEZİ
 
Örgütün medya kolu Minaretul Beyda (Beyaz Minare) tarafından yayınlanan mesajda Nusret Cephesi lideri oldukça dikkat çekici ifadeler kullandı. Suriye'de BAAS rejiminin liderliğini yapan Beşar Esed'i öldürene 3 milyon euro, Suriye'de rejim ile birlikte direnişçilere karşı savaşan Lübnan merkezli Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah'ı öldürene ise 2 milyon euro ödül vaat etti.

Rusya'nın çökmekte olan Esed rejimini kurtarmak için Suriye'ye müdahale etmek zorunda kaldığını ifade eden Colani, bu müdahalenin başlı başına İran ve Hizbullah güçlerinin Suriye'de uğradıkları başarısızlığın ispatı olduğunu söyledi. "Savaşı Lazkiye'de Alevi bölgesine, Alevi yerleşim yerlerine taşımak ve oraları hedef almaktan başka bir seçenek yok. Tüm gruplara çağrımız onların Sünni köylerini hedef aldığı gibi her gün yüzlerce füzeyle Alevi bölgelerinin hedef alınmasıdır" şeklinde konuşan Nusret Cephesi lideri, Suriye Ordusu'nun içerisinde bulunduğu durumun "umutsuz" olduğunu iddia etti.

"Son dönemde rejim ordusunun içerisinde bulunduğu düzensizlik ve rejimin dağınıklığı iyice gözler önüne serilmişti" değerlendirmesinde bulunan Colani, "Esed rejimini son dönemde savaştığı bütün cephelerde kaybetmeye başlamıştı" dedi.

Öte yandan Rusya'nın Suriye'de giriştiği hava saldırısı dalgasıyla hususen muhalifleri hedef aldığını söyleyen Colani, Rusya'nın operasyonlarıyla söylediğinin aksine IŞİD'e fayda sağladığını öne sürdü. "Ruslar, elinde tuttuğu alanlar açısından bakıldığında rejimi rahatsız edecek bölgelere ilerleyemeyen IŞİD'in rejim için ciddi bir tehdit olmadığının farkında. Dolayısıyla Rusya'nın rejime karşı sert bir direniş sergileyen muhalif savaşçıları hedef alması sıradan bir tercih değil" diyen Colani, Rusya'nın IŞİD perdesi altında Esed rejimini kurtarmayı amaçladığını savundu.

"Rusya Şam Savaşı'nda öyle şeyler yaşayacak ki bunlar Afganistan'da yaşadıklarını onlara unutturacak. Rusya'nın yeni işgal girişimi şunu göstermiştir ki Müslümanların ve Suriye'nin düşmanları silaha sarılmak için son hamlelerini de yaptılar" ifadelerini kullanan Nusret Cephesi lideri, "Rus Hükümeti ne bekliyor? Rejimin Ordusu ve Beşar Esed'i birkaç uçakla ve topçu saldırılarıyla felaha çıkarabileceğini mi sanıyor?" dedi.

Rusya'nın saldırısının Esed rejiminin bölgedeki hakimiyetini yiyice baskı altına zaferlerden sonra geldiğini savunan Colani, "Doğudan gelen yeni Haçlı Saldırısı, mücahidlerin Esed'in bölgedeki hakimiyetini tehdit eden zaferlerini takiben gelişti" şeklinde konuştu. Rusya'nın Şam kapılarında hezimete uğrayacağını belirten Nusret Cephesi lideri, Suriye'deki grupları sahil bölgesinde bulunan rejim ve Rus hedeflerini vurmaya çağırdı.

Haber Ara