Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 21:16:16

Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin bölgedeki durumun hassasiyetini gösterdiğini söyledi.

Dujarric, AA'nın konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun Suriye'deki savaşa siyasi çözüm bulması gerektiğini tekrarladı.

Suriye'de bir çok ülkenin operasyona başladığını dile getiren Dujarric, "Şu anda farklı ülkeler ve farklı koalisyonlar Suriye semalarında operasyon gerçekleştiriyor. Bu durum Suriye krizini daha da hassas hale getiriyor. Türkiye'nin hava sahasının ihlali konusu da bunu gösteriyor. Rusya bunun için bir açıklama sundu. Bu olaylar, tüm ülkelerin krize siyasi çözüm bulma konusuna odaklanması gerektiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Dujarric, terörle mücadelenin de uluslararası hukuka uygun olması gerektiğini vurgulayarak, "DAEŞ'e yönelik her türlü eylem de uluslararası hukuk ve insancıl hukuka uygun olmalı" diye konuştu.

Rusya'ya ait bir savaş uçağı 3 Ekim Cumartesi saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasına girmiş, iki Türk F-16 jeti önleme yaparak ihlali sonlandırmıştı.

Haber Ara