Dolar

32,5099

Euro

34,9393

Altın

2.430,53

Bist

9.716,77

Rus Terminatör-2 zırhlısı yeni silahlarla donatılacak

Rus silah üreticisi Uralvagonzavod (UVZ) Genel Müdürü Aleksandr Potapov, Kommersant gazetesine verdiği röportajda piyade birliklerinin teknik destek aracı Terminatör zırhlılarının modernizasyonuna başlandığını, araçların kalibresi değiştirilmiş toplarla ve yenilenmiş savaş modülleriyle donatılabileceğini duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 10:30:51

Rus Terminatör-2 zırhlısı yeni silahlarla donatılacak

Potapov, "Yerimizde saymıyoruz ve zırhlı araçların yeni top kalibrelerini geliştiriyoruz, savaş modüllerinin modernizasyonuna devam ediyoruz" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan şu an itibarıyla Terminatör araçları ile ilgili sipariş gelmemesini yorumlayan Potapov, kurumun yakın gelecekte bu aracı satın almaya başlayabileceğini kaydetti.

Rus yetkili, "Askerlerin bu araca karşı tutumları bir parça değişti. Bu nedenle yeniliklere olumlu yönde tepki vereceklerini düşünüyorum. Ayrıca bu araç sınırlı alanlarda çatışmalara girmek için oldukça uygun" ifadelerini kullandı.

UVZ'nin ürettiği Terminatör zırhlıları, 2 adet 30 milimetrelik 2A42 otomatik top, 2 adet Ataka-T tanksavar füzeleri fırlatma mekanizması, iki adet AG-17D otomatik bomba atar ve 7.62 milimetrelik makineli tüfekle donatılmış durumda.

Haber Ara