Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

Rus pilot: Türkiye'den hiçbir uyarı almadık

Rus uçağının sağ kurtulan pilotu, olayla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-26 05:51:19

Rus pilot: Türkiye'den hiçbir uyarı almadık

Türkiye'nin sınır ihlali gerekçesiyle düşürdüğü Rus uçağının sağ kurtulan ikinci pilotu Konstantin Murahtin, olay ve bölgeyle ilgili açıklamalarda bulunurken, Türkiye'den herhangi bir uyarı almadıklarını iddia etti.

Sputnik'te yer alan habere göre; Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağından paraşütle atlayıp sağ kurtulan ikinci pilot, Türk hava sahasını ihlal etmediklerini söyledi. “O bölgeyi avcumuzun içi gibi iyi biliyoruz. Türk hava sahasına bir saniye bile girmedik. Türkiye'den görsel ya da sesli hiçbir uyarı almadık” diyen uçağın yardımcı pilotu Konstantin Murahtin, şunları söyledi:

“İşin aslı bize hiçbir uyarı yapılmadı. Ne radyo trafiği yoluyla ne de görsel olarak uyarıldık. Hiçbir şekilde iletişim yoktu. Bu nedenle normal rejimde uçuyorduk. Su-24 bombardıman uçağı, F-16 jetleriyle aynı hız kapasitesine sahip. Eğer bizi uyarmak isteselerdi, paralel seviyeye gelerek kendilerini gösterebilirlerdi. Ama böyle bir şey olmadı. Uçağın kuyruk tarafına birden füze geldi. Füzeyi göremediğimiz için karşı manevra da yapamadık.”

'BİR AN ÖNCE GÖREVE DÖNMEK İSTİYORUM, KOMUTANIMA BORCUM VAR'

Hayatını kaybeden kaptan pilotu da anan Murahtin, “Bir an önce tedavimin bitmesi için sabırsızlanıyorum. Böylece göreve geri dönebileceğim. Komutanımsan beni üste tutmasını isteyeceğim. Komutanıma borcum var” dedi. Murahtin “Daha önce o bölgede birçok uçuş gerçekleştirdik. Sorti düzenleyip daha önce belirlenen rotada üssümüze geri dönüyorduk. Ben bir pilotum. Oradaki her tür yüksekliği bilirim. Uçağı gözüm kapalı kullanabilirim” diye konuştu.

Haber Ara