Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Rus Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan son yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 12:19:17

Rus Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edildiğini, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiğini açıkladı.

"RUSYA'NIN O OFİS İLE İLGLİ ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, "Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Rusya'nın ve diğer müttefiklerin Türkiye'nin hassasiyetlerine saygı duyması gerektiğini ve Rus askerlerin YPG'lilerle çektirdiği fotoğrafların hoş olmadığını belirtti.

UÇUŞLARDA ELEKTRONİK CİHAZ KISITLAMASI

Müftüoğlu, "İstanbul Atatürk Havalimanının ve Türk Hava Yollarının bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.

RAKKA OPERASYONU

Müftüoğlu, Rakka operasyonuna YPG'nin dahil olmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi ve Türkiye'nin ABD öncülüğündeki koalisyonla Rakka operasyonu yürütmeye hazır olduğunu söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara