Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus jetleri Suriye semalarında

Rusya, IŞİD ve muhaliflere karşı operasyon yürütmek üzere hava birliklerini Suriye’deki bir üsse konuşlandırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 18:28:12

Rus jetleri Suriye semalarında

Rus savaş pilotları önümüzdeki günlerde Suriye'ye bekleniyor. Savaş pilotları IŞİD unsurlarını ve muhalifleri hedef alacak operasyonlarda savaş uçakları ve helikopterleri kullanacak.

Batılı diplomatlara göre, Rusya uzun zaman önce yurt dışı seferi güçlerini Suriye'ye gönderdi ve bu güçler Esed kontrolündeki bir havaalanına üs kurdu. Bu ileri harekat üssünün Şam'ın yakınlarında olduğu söyleniyor.

Önümüzdeki haftalarda içlerinde danışmanların, eğitmenlerin, lojistik-teknik personelin, hava koruma birliği üyelerinin ve pilotların bulunduğu binlerce Rus askeri görevlinin Suriye'ye geleceği bildiriliyor.

Rusya ve Suriye arasında MİG-29 savaş jetleri ve Yak-130 eğitim jetleri alım satımına dair görüşmeler gerçekleştirdiği bilinmekte. Bu yurt dışı seferi kuvvetlerin mahiyeti tam olarak bilinmese de Rus pilotları tarafından gerçekleştirilecek harekatın Ortadoğu'nun hali hazırdaki dinamiklerini derinden etkilemesi ihtimal dahilinde.

Batılı diplomatik kaynaklar Rusya ile İran arasında, IŞİD'in Esed rejimi açısından oluşturduğu tehditin ele alındığı bir dizi görüşmenin gerçekleştirdiğini aktarıyor. Batılı kaynaklar İran ve Rusya'nın bu toplantıların neticesinde Esed'in iktidarda kalması için ne gerekirse yapmayı, ve IŞİD'in Müslüman eski Sovyet ülkelerine sızmasını engellemeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Haber Ara