Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Rus havayolu şirketi iflas etti

Rusya’nın ikinci büyük havayolu şirketi olan Transaero resmen iflas etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 17:40:03

Rus havayolu şirketi iflas etti

İHA'nın haberine göre, Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia gazetesi “Rusya Uçuşlarında Hava Boşluğu” başlığıyla manşete çektiği ve geniş yer verdiği haberinde, şu an Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ana bağlantı hattını teşkil eden Rus Transaero şirketinin iflas etmesi yüzünden, Rum kesimindeki yetkili birimlerde kırmızı alarm verildiğini yazdı. Transaero'nun Güney Kıbrıs'tan Rusya'ya ve Rusya'dan Güney Kıbrıs'a olmak üzere, haftada yaklaşık 40 sefer yaptığını kaydeden gazete, şirketin tek başına Rusya'daki birçok yerel havalimanından Güney Kıbrıs'a seferler yapmakta olduğunu kaydetti.

Şirketin, Güney Kıbrıs'a Rus turistlerin yüzde 75'ini getirmekte olduğunu kaydeden gazete, Rusların, adaya gelen turistlerin yüzde 30'unu teşkil etmekte olduklarını ifade etti. Yetkili birimlerin amacının, şirketin iflasının ve yakında sona erecek uçuş programının, turizm piyasası ve genel olarak da ekonomiye olan olumsuz etkilerinin derhal ve etkili bir biçimde ele alınması olduğunu kaydeden gazete, dün konu hakkında bir toplantı yapıldığını belirtti. Gazete, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmek için, önümüzdeki Aralık ayına kadar uçuşlarını sürdüreceğini ekledi.

Haber, Fileleftheros gazetesinde “Turizm İçin Şok Kapanış. Kıbrıs'a Rus Turistlerin Yüzde 70'ini Getiren Transaero Kapanıyor”; Simerini'de “Turizm Kanatsız Kaldı. Rus Turistlerin Yüzde 70'ini Taşımasından Ötürü Kıbrıs İçin Büyük Darbe”; Politis gazetesinde “Boşluğu Rus Şirketleri Dolduracak. Turizm'de Hava Boşluğu/ Transaero'nun Kapanması Yüzünden Rusların Gelişleri Havada Kaldı”; Haravgi'de ise “Kıbrıs'ın Turizm Haritası Kökünden Değişiyor” başlığıyla yer aldı. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara