Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Rus Hava Kuvvetleri sivillere saldırılarını sürdürüyor

Rus Hava Kuvvetleri sivillere saldırılarını sürdürüyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 16:56:22

Rus Hava Kuvvetleri sivillere saldırılarını sürdürüyor
Rus ordusuna ait savaş uçaklarının ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib vilayetinde muhaliflerin denetimindeki ilçe ve beldelerdeki sivil yerleşim yerine saldırması sonucu 11 kişinin öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin İdlib'teki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki Maaret el-Numan ilçesi ile kentin kuzeydoğusundaki Binniş beldesine saldırması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 11 sivil yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

Rus Hava Kuvvetleri'nin saldırılarında yaralananların sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydeden yetkililer, Rus uçaklarının saldırılarında bazı yerleşim yerlerinde ve çok sayıda araçta maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

Yetkliler, Rus uçaklarının Maaret el-Numan'da buğday depolarını da vurduğunu ifade etti.

Rus savaş uçakları Suriye'ye geldiği Eylül ayından bu yana Humus, Hama, Halep ve İdlib'te muhaliflerin denetimindeki yerleşim yerleri ile ılımlı muhaliflerin karargahlarına saldırıyor.

Terör örgütü DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle Suriye'ye müdahale eden Rus Hava Kuvvetleri'nin yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılar sonucu en az 300 kişi yaşamını yitirdi.

Rus uçakları birkaç günden bu yanda İdlib ve Halep'in kuzeyinde insani yardım taşıyan tır sahalarına saldırıda bulunuyor.

Rus uçakları 25 Kasım'da Halep'in Azez ilçesinde insani yardım taşıyan TIR'ları hedef almıştı. Saldırıda 7 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Haber Ara