Dolar

32,3276

Euro

35,0275

Altın

2.284,06

Bist

8.970,01

Putin’e 'hasta adam' benzetmesi

Rus gazeteci Yevgeni Kiselyov, yazdığı makalede Putin'e sert eleştirilerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 02:22:31

Putin’e 'hasta adam' benzetmesi

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz hafta Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının Türkiye'ye ait F-16 jetler tarafından düşürülmesinin ardından taraflar arasında karşılılık suçlamalar davam ediyor. Düşürülen uçakla ilgili Rusya cumhurbaşkanı Putin ve kontrolündeki medya Türkiye'ye ağır suçlamalar yaparken ülkede birtakım bağımsız bilim adamları ve yazarlar da Türkiye'yi haklı bularak Putin yönetimine eleştiriyorlar.

En son meşhur Rus tarihçi ve felsefeci Profesör Andrey Zubov bir makale yazarak Putin'i ağır eleştirmiş ‘'Askerlerimiz Türkler ve Suriyelilerin hataları yüzünden değil, Kremlin'in hataları yüzünden ölüyor' 'demişti.

Ardından Rusya'da tanımış siyaset bilimci Grigoriy Melamedov da bir açıklama yaparak: ‘'Putin'in derdi uçağın vurulması değil, Erdoğan'ın ondan özür dilememesi. Putin'in Kişisel hırsı her şeyin önünde'' yorumunu yapmıştı.

Bugün ise Rus toplumunda en bilinen gazetecilerden Yevgeni Kiselyov bir makale kaleme aldı ve tarihi hatırlatarak Kremil Yönetimi için ‘'Hasta'' adam vurgusu yaptı. İlgili bölümde Kiselyov:'' Yakın bir zamanda Putin Ukrayna'yı savaş açarak onu diz çöktüreceğini, Ukrayna'nın bizim ayaklarımıza sarılıp yalvaracağını düşünüyordu ama olmadı. Şimdi ise Putin Türkiye aleyhine elindeki büyük medya gücünü kullanarak, psikolojik savaş yürüterek ve ekonomik yaptırımlar yaparak Türkiye'ye karşı zafer kazanacağını zannediyor. Hatırlayın Bir zamanlar I Nikolay Türkiye için ‘'Hasta Adam' 'Demişti. Elbette biz bugün Türkiye'yi Dünyanın en güçlü ülkeleriyle kıyaslamıyoruz ama Türkiye bugün çok farklı bir yerde. Asıl bugün Avrupa'nın Hasta damının kim olduğunu siz iyi biliyorsunuz' dedi.

Haber Ara