Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Ruhani'nin o sözleri Barzani'yi kızdırdı

Irak'ta, Mesut Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 'İran olmasaydı Erbil ve diğer kentler IŞİD'in eline geçmiş olacaktı' sözlerine tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 09:35:41

Ruhani'nin o sözleri Barzani'yi kızdırdı
KDP'nin resmi internet sitesinde yayımlanan yazılı açıklamada, peşmerge güçlerinin IŞİD'e karşı mücadeledeki rolüne dikkat çekildi. Açıklamada, IŞİD'in tüm insanlık için bir tehdit oluşturduğu vurgulanarak, örgütle mücadelenin tüm tarafların görevi olduğu belirtildi. 
 
Teröre karşı mücadelede Kürdistan bölgesine yardımcı olan ülkelere teşekkür edildiği, bunların arasında İran'ın da bulunduğu kaydedilen açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti'nin yardımlarını inkar etmek mümkün değildir ancak Kürdistan'ı savunan peşmerge güçleridir. Peşmerge, kanını dökerek bu toprakları ve şehirleri korumuştur" ifadesine yer verildi.
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önceki gün ülkesinde İran Kürtlerinin yaşadığı Sine kentinde yaptığı konuşmada, "İran olmasaydı Erbil ve Kürdistan bölgesinin diğer kentleri DAEŞ'in eline geçmiş olacaktı" demişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara