Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Rotterdam Belediye Başkanı: Türkler yalan söyledi

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Abutalip, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan 'ziyaret' kriziyle ilgili olarak açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 13:04:31

Rotterdam Belediye Başkanı: Türkler yalan söyledi

Ajansların haberine göre Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız'ın kendilerine 'bakanın konsolosluğa gitmeyeceğine' dair garanti verdiğini öne süren Abutalip, “Tamamen yalan söyledi" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın ‘Nazi kalıntıları' suçlaması ile ilgili olarak, “Benim, Naziler tarafından bombalanan bir kentin belediye başkanı olduğumu bilmeliler” diyen Abutalip, Türkiye kökenli seçmenlerin Rotterdam Başkonsolosluğu'nun girişimi ile sokağa çağrıldığını öne sürdü.

HOLLANDA İLE KRİZ

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla geçen hafta sonu yapacağı ziyaretleri engellemişti.

Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisi'nin bir müddet görevine dönmemesini istemişti. Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nun giriş ve çıkışları da güvenlik gerekçesiyle kapatılmıştı.

Rotterdam'da Başkonsolosluğu'na geçmesine müsade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.

Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek amacıyla toplanan Türkleri dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak gruba müdahale etmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara