Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Roman Meclis Üyesi'ne 'Kakava' vekaleti

Roman Meclis Üyesi'ne 'Kakava' vekaleti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 13:25:24

Roman Meclis Üyesi'ne 'Kakava' vekaleti
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kakava Şenlikleri kapsamında Roman Belediye Meclisi Üyesi Erkan Makas'a başkanlık vekaletini bıraktı.

Makama oturan Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kakava'nın Edirne'ye ve Türkiye'ye barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Türkiye'de meydana gelen terör olaylarından dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ifade eden Makas, bu kapsamda Kakava Festivali kapsamında gerçekleşen konserlerin iptal edildiğini anımsattı.

Bin yıllık geçmişi olan Kakava kutlamalarını devam ettirdiklerini ifade eden Makas, "Edirne Belediye Başkanı Gürkan geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kakava ateşini yakmamı istedi. Bu düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kakava demek bahar demek, bahar demek umut demek, umut demek mutluluk demek. Baharla birlikte ülkemize barış ve huzur dolu günler diliyorum. Ülkemizin diğer ucunda yaşanan terör olaylarının bir an önce bitmesini temenni ediyor, vatanı uğruna şehit olan tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ve ben Edirne'den tüm dünyaya sesleniyorum, ben Romanım, ben Kürdüm, ben Türküm, ben Lazım. Ne mutlu Türküm diyene."

Edirne Belediye Başkanı Gürkan'ın dün kentteki Roman derneklerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini de hatırlatan Makas, Edirne merkez ve ilçelerde bulunan tüm Roman derneklerinin bir federasyon çatısı altında toplanması fikrinin oluştuğunu kaydetti.

Haber Ara