Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

Roma, Sampdoria engelini 2 golle asti

Roma, Sampdoria engelini 2 golle asti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 01:53:10

Roma, Sampdoria engelini 2 golle asti
" İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 24. haftasında Roma, evinde Sampdoria'yı 2-1 yendi.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı, yaklaşık 30 bin futbolsever takip etti.
Karşılaşmanın ilk dakikaları ev sahibi Roma'nın kontrolünde geçerken, konuk Sampdoria ani ataklarla gol aradı.
İlk yarının son anlarında gelişen Roma atağında, El Shaarawy'nin şutunda Sampdoria defansından havalanan topa iyi yükselen Alessandro Florenzi, kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi ve bu gol ilk yarının da skorunu tayin etti.

İkinci yarının hemen başında 49. dakikadaki Roma atağında ceza sahasında El Shaarawy, topu müsait durumdaki Diego Perotti'ye çıkardı. Perotti de penaltı noktasının biraz gerisinden bekletmeden yaptığı vuruşla Roma'yı 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

57. dakikada Sampdoria atağında Fernando'nun ceza sahası çizgisi üzerinden çektiği şutta top Roma defansında Miralem Pjanic'e çarparak ağlarla buluştu. Fernando'nun golüyle konuk ekip farkı 1'e indirdi: 2-1.

Karşılaşmanın son dakikalarında konuk Sampdoria baskısını arttırmasına ve bir topu da direkten dönmesine karşın aradığı golü bulamadı.
Mücadeleyi 2-1 kazanan Roma puanını 44'e yükseltti. Ligde peş peşe 3. maçından galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı takım, puan tablosunda 5.sırada bulunuyor. Sampdoria ise 24 puanla 17. sırada kaldı.

Bu arada Roma takımı, Çin yeni yılını kutlamak için Çince "tebrikler" yazan formayla mücadele etti.

-Serie A'nın zirvesi gelecek haftaya kilitlendi

Ligde bu akşamki Roma-Sampdoria maçıyla tamamlanan 24. hafta sonunda zirvedeki ekipler Napoli ve Juventus, galibiyet serilerine birer halka daha ekledi. Lider Napoli sahasında, Carpi'yi Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain'in penaltıdan attığı tek golle mağlup etti. Napoli, bu zaferle ligde üst üste 8. maçını kazanarak, 56 puanla liderliğini sürdürdü. Mavi-beyazlı takım, gelecek hafta şampiyonluk mücadelesi verdiği takipçisi Juventus ile deplasmanda yapacağı maç öncesi puan kaybı yaşamadı.

Napoli'yi 2 puan geriden takip eden Juventus ise Frosinone deplasmanında başlarda gol bulmakta zorluk çekse de mücadeleden 2-0'lık galibiyetle ayrılmasını bildi. Sezona kötü başlayan ve şampiyonluk şansı verilmeyen Juventus, son 14 haftada 14 galibiyet alarak yeniden şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu gösterdi.

Puan tablosunun üçüncü basamağındaki Fiorentina ise Bologna ile deplasmanda berabere kalarak, zirve yolunda 2 puan daha kaybetti ve lider Napoli ile arasındaki puan farkı 10'a çıktı.

Ligin zirvesinde bulunan Napoli'nin bu performansında attığı gollerle büyük katkısı olan Arjantinli golcü Higuain, gol krallığı yarışında da 23 golle uzak ara liderliğini sürdürdü. Gol krallığının ikinci sırasında sezona Sampdoria'da başlayıp ara transfer döneminde Inter'e geçen 12 gollü Eder bulunuyor.


Haber Ara