Dolar

32,5661

Euro

34,6620

Altın

2.414,81

Bist

9.645,02

Robert Fisk: ABD’de ‘Esed gitsin’ kampanyası zayıfladı

Independent gazetesi yazarı Robert Fisk, ABD'nin Beşar Esed’in görevden ayrılması için yaptığı çağrıları azalttığını, çünkü IŞİD yerine Esed rejiminin daha iyi bir seçenek olduğunu gördüğünü belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 13:05:21

Robert Fisk: ABD’de ‘Esed gitsin’ kampanyası zayıfladı

Suriye'nin ardından Türkiye'ye de gelen ABD'li komutan Joseph Votel'in Kobani'ye yaptığı ziyaretin gereğinden fazla ses getirdiğini kaydeden Ortadoğu muhabiri Fisk, ABD'nin Rakka operasyonunda Kürt güçlerin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne verdiği desteğin etkisinin sınırlı olduğunu, bu güçlerin Esed rejiminden çok IŞİD'le savaşmak üzere desteklendiğini ifade etti.

'TÜRKİYE KÜRT DEVLETİNE İZİN VERİR Mİ?

“Kimse haritaya baktı mı? Kürtler Türkiye'nin kurulacak bir mini devletin yaşamasına izin vereceğini düşünüyor mu?” ifadesini kullanan Fisk, Rakka'da IŞİD'in geri çekilmesinin ardından Kürt güçlerin Esed'in ordusu ile savaşma ihtimali olmadığını belirtti.

ABD'li yetkililerin ‘Esed gitmeli' retoriğinin değiştiğini ifade eden Fisk, artık bu tür açıklamaların eskisi kadar duyulmadığına dikkat çekti.

'PUTİN GERÇEĞİ SÖYLEMEKTEN KORKMUYOR'

Rusya destekli Suriye güçlerinin Deyr ez-Zor'u da ele geçirmeye çalıştığını hatırlatan Fisk, IŞİD'le mücadelenin öne çıkmasıyla ‘Esed gitmeli' kampanyasının etkisini yitirdiğini yazdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Esed'in IŞİD'den daha iyi olduğu gerçeğini söylemekten korkmadığını da ifade eden Fisk, yazının sonunda “Bakalım kim kazanacak. Elimizdekiyle ilerlemek zorundayız. Bu gerçekten de durumu özetliyor” ifadelerini kullandı.

Haber Ara