Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

Reina saldırısı şüphelisi ikinci kez gözaltına alındı!

Yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği İstanbul Reina saldırısını gerçekleştiren IŞİD'li Abdülgadir Masharipov'a silah ve mühimmat temin ettiği öne sürülen 42 yaşındaki İbrahimjon Asparov, Danimarka'da ikinci kez gözaltına alındı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-20 09:05:05

Reina saldırısı şüphelisi ikinci kez gözaltına alındı!

Vejla Amst gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin talebi üzerine ikinci defa gözaltına alınan Asparov, çıkarıldığı mahkemeye üç polis, bir tercüman ve avukatı ile geldi. Asparov, hakimin kendisine yönelttiği sorulara kısa yanıtlar verdi.

4 HAFTA GÖZALTINDA TUTULACAK

Savcı Dorthe Möller-Andersen'in duruşmada, Türkiye tarafından Asparov'a yöneltilen suçlamaların özetini okuduğu ve şüphelinin Türkiye'ye iade kararı netleşinceye kadar öncelikle 4 hafta gözaltında tutulmasını istediği kaydedildi. Savcının talebini yerinde bulan mahkeme hakimi, İbrahimjon Asparov'un 4 hafta gözaltında tutulmasına karar verdi. Asparov'un avukatı ise bu karara itiraz etti.

Asparov, Türkiye'nin talebi üzerine ilk olarak Danimarka Polis İstihbarat Teşkilatının (PET) devreye girmesiyle 29 Haziran'da Güneydoğu Jutland polisi tarafından gözaltına alınmış, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Gazetede yer alan haberde, Asparov'u gözaltına alan polislerin, evinde bulunan bazı bilgisayar malzemelerine el koyduğu bilgisi de yer alıyor.

'İADE MAHKEME KARARINA BAĞLI'

Danimarka Kamu Yayıncısı DR'ye konuşan Savcı Dorthe Möller-Andersen, Türkiye'nin 18 gün içinde Danimarka'ya İbrahimjon Asparov için iade isteğinde bulunması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin Asparov'un iadesine yönelik isteğinin Kraliyet Savcısı (Devlet Savcısı) tarafından olumlu karşılanması durumunda, şüphelinin bu kararı mahkemeye taşıma hakkı olduğunu belirten Möller-Andersen, iade kararının ilk olarak Şehir Mahkemesi, ardından da Temyiz Mahkemesinde görülme olasılığının bulunduğunu ifade etti.

Ortaköy'deki Reina adlı eğlence kulübüne yılbaşı gecesi Masharipov tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırıyı IŞİD üstlenmiş, Masharipov ise 17 Ocak'ta gerçekleştirilen operasyonda İstanbul Esenyurt'ta yakalanmıştı. Masharipov'a saldırıda kullandığı silah ve mühimmatı Danimarka'da yaşayan Özbek asıllı İbrahimjon Asparov'un verdiği iddia edilmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara