Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Ramazan Bayramı'nda kilolara dikkat

Edirne Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nur Kaya Çullu, Ramazan Bayramı'nda beslenme konularında uyarılarda bulundu. 'Misafirlere karşı ısrarcı olmayın' diyen Çullu, Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizma hızının düzenli bir şekilde arttırılması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 12:33:50

Ramazan Bayramı'nda kilolara dikkat
Edirne Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nur Kaya Çullu, Ramazan Bayramı'nda beslenme konularında uyarılarda bulundu. "Misafirlere karşı ısrarcı olmayın" diyen Çullu, Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizma hızının düzenli bir şekilde arttırılması gerektiğini söyledi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi tarafından yapılan açıklamada, Keşan Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nur Kaya Çullu, Ramazan Bayramı döneminde beslenme konularında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Keşan Keşan Devlet Hastanesi Diyetisyeni Nur Kaya Çullu, "Ramazan ayı boyunca öğün sayımızın azalması, uzun saatler aç kalınması ve fiziksel aktivitenin minimum düzeye inmesiyle beraber metabolik hızımız oldukça azalmaktadır. Ramazan sonrası yavaşlayan metabolizma nedeniyle yediklerimizden aldığımız enerji çok gelmekte ve kilo artışı görülmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için bayramda normal yeme düzenine geçişte bazı konulara dikkat etmeli; metabolizma hızımızı arttırmayı ve kilo artışını önlemeyi hedeflemeliyiz" dedi.

Bayram süresinde misafirlere ısrarcı davranılmaması konusunda da uyarılarda bulunan Diyetisyen Nur Kaya Çullu, "Tatlı tercihlerimizi ise mümkün olduğu kadar sütlü ve meyveli tatlılardan yana kullanmalı, ağır, şerbetli, yağlı tatlılardan uzak durmalıyız. Ayrıca tatlıların yanında ikram edilen asitli içecekleri tüketmemeli, bunun yerine bir bardak su rica etmeliyiz. Ramazan boyunca önerilen sahur yemekleri Ramazan sonrası gece yemek seklinde sürdürülmemeli, gece öğününde meyve, süt ve yoğurt gibi besinlerin önerilen miktarlarda tüketimi tercih edilmelidir. Abur cubur tarzı yiyecekler, içeriği bilinmeyen hazır paketli ürünler, kızartmalar, kavurmalar, salam sosis gibi yiyeceklerden de uzak durulmalıdır. Besinler iyi çiğnenmeli, yavaş yavaş, az ve sık tüketilmelidir. Bayram süresince ve bayramdan sonra da sıvı alımı arttırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara