Dolar

32,3136

Euro

35,1353

Altın

2.293,11

Bist

9.061,06

Ramallah'ta AA fotomuhabiri yaralandı

Ramallah'ta AA fotomuhabiri yaralandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 18:40:44

Ramallah'ta AA fotomuhabiri yaralandı
Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde çatışmaları takip eden AA fotomuhabiri İsam Rimavi, plastik mermi ile sol ayağından vurularak yaralandı.

İsrail askerlerince ayağından vurulan ve durumu iyi olan Rimavi, "olay yerindeki sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Filistinlilerle İsrail askerleri arasındaki çatışmaları görüntülemeye devam ettiğini" belirtti.

Ramallah yakınlarındaki Birzeit Üniversitesi öğrencilerinin, şehrin kuzeyindeki Yahudi yerleşim yeri Beir El yakınlarında düzenledikleri protestoya müdahale eden İsrail askerlerinin, plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirildi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs bir süredir Yahudi yerleşimcilerin ve polisin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki Yahudi yerleşim yerlerinin tamamı illegal kabul ediliyor.

Haber Ara