Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

Raco: PYD'ye karşı halk direnişi başlatacağız

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Raco, 'PKK/PYD'ye karşı halk direnişi başlatacağız. Örgüte karşı savaşacağız.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-29 13:55:55

Raco: PYD'ye karşı halk direnişi başlatacağız

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Rafi Ukla er-Raco, Arap nüfusun yaşadığı toprakları işgal eden PYD/PKK'ya karşı halk direnişini başlatacaklarını söyledi. Raco, PKK'nın, Arapların Suriye kimliğini silmek istediğine dikkati çekti.

Raco, bazı görüşmeler yapmak için bulunduğu Ankara'da, AA'ya değerlendirmelerde bulundu.

"Meclisi, Arapları terör örgütlerinden korumak için kurduk. Ülkenin tüm Arap aşiretlerini temsil ediyoruz." diyen Raco, Ankara'da Irak'tan aşiret temsilcilerinin de katılacağı kapsamlı bir kongre düzenleyeceklerini bildirdi.

Raco, uluslararası toplumun PKK'ya verdiği desteğe değinerek, "Artık PYD, PKK, YPG'ye destek vermesinler. PYD ve PKK aynı DEAŞ gibi terör örgütleridir. DEAŞ, Sünni ve Arap aşiretleri öldürdü ve göçe zorladı. PYD, Suriye'de DEAŞ'tan daha fazla kişiyi öldürdü. PYD, Münbiç, Tel Abyad, Resülayn ve Suluk bölgelerinde Arap aşiretlerinin evlerini yıktı." ifadelerini kullandı.

"DİRENİŞ BAŞLATACAĞIZ"

Suriye ve Irak'taki aşiretlerle temas halinde olduklarını ifade eden Raco, "DEAŞ ve PKK , PYD, YPG ve Esed rejimine karşı savaşmaya hazırız. Suriye topraklarının büyük kısmında biz bulunuyoruz. Onların yanında kim durursa dursun, onlara karşı sopa ile bile olsa savaşacağız. PYD'ye karşı halk direnişi başlatacağız. Örgüte karşı savaşacağız." şeklinde konuştu.

 

Haber Ara