Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

PYD, stratejik bölgeyi ele geçirdi

PYD'nin, Rusya'nın hava desteğiyle Halep'in kuzeyinde muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı'nı ele geçirdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 15:04:24

PYD, stratejik bölgeyi ele geçirdi

AA'nın haberine göre: PYD'nin, Rusya'nın desteğiyle Halep'in kuzeyinde muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı'nı ele geçirdi.

PYD'ye bağlı güçler Azez'e 6 kilometre mesafedeki muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı'nı ele geçirdi.

PYD'nin, muhaliflerin karargahını ele geçirmesi sırasında Rusya'nın da hava desteği sağladığı ve Tel Rıfat bölgesine yoğun bombardıman düzenlediği kaydedildi.

Yerel Koordinasyon Komitesi, hafta başında yaptığı açıklamada Esed ordusu yetkilileriyle PYD'ye bağlı SDG liderlerinin Afrin'de bir araya gelerek, Minniğ Askeri Havaalanı'na düzenlenecek operasyonda ortak hareket etmek için anlaştıklarını duyurmuştu. PYD'ye bağlı güçler de Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranaz Köyü'nü ele geçirerek, Azez ile Tel Rıfat arasındaki bağlantıyı kesmişti.

FIRATIN BATISINA OPERASYON HAZIRLIĞI

Öte yandan yerel kaynaklar, PYD'ye bağlı güçlerin Fırat Nehri'nin batısındaki Mümbiç ilçesine operasyon hazırlığında olduğunu ve örgütün bu amaçla Tişrin Barajı'na yığınak yaptığını bildirdi.

PYD öncülüğündeki güçler bir süredir Halep'in kuzeyinde, Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında iki yönlü ilerlemeye çalışıyor. Örgüt, geçen ay ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun hava saldırılarının yardımıyla, Halep'in doğusunda bulunan Sırrin beldesinin güneyindeki IŞİD'i gerilettikten sonra Fırat Nehri'ne ulaşmıştı.

ABD uçaklarının 27 Aralık'ta düzenlediği hava saldırısının ardından Fırat Nehri üzerindeki Tişrin Barajı'nı IŞİD'ten alan PYD'ye bağlı güçler, nehrin batısında barajın 9 kilometre kuzeybatısındaki Ebu Kalkal bölgesine ulaşmıştı. ABD, örgütün daha ileriye gitmemesi konusunda Türkiye tarafından yapılan uyarılar nedeniyle örgüte hava desteğini ertelerken, Rusya ay başında Mümbiç ilçe merkezini, ilçenin kuzeydoğusundaki Tişrin Barajı yönünden vurarak örgüte hava desteği sağlamıştı.

Yerel Koordinasyon Komitesinin açıklamasında, ABD'nin PYD kontrolündeki Kobani'ye (Ayn el-Arab), örgüte bağlı güçlerin Mümbiç'e düzenleyeceği operasyon için geçen hafta 20 askeri danışman gönderdiği belirtilmişti. Askerlerin, nehrin batısındaki Tişrin Barajı'na sevk edildiği kaydedilen açıklamada, mühimmat dolu iki kargo uçağının da Kobani'ye intikal ettiği aktarılmıştı.

Haber Ara