Dolar

32,5612

Euro

34,8698

Altın

2.437,15

Bist

9.718,36

PYD, Fırat Kalkanı'na saldıracak!

14 Ağustos 2017'de PYD'liler tarafından Tel Abyad’da kurulan Kuvvet-i Suvvar adındaki örgüt Fırat Kalkanı'na savaş ilan etti. Amerika, örgüte on binlerce militanın katılması talimatını verdi. Örgütün amacı ise Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bölgeden çıkarmak!

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-17 09:21:45

PYD, Fırat Kalkanı'na saldıracak!

PYD'liler tarafından 14 Ağustos 2017 tarihinde Tel Rıfat bölgesinde ilan edilen Kuvvet-i Suvvar tümeni, TSK-OSO ittifakını hedef alacağını açıkladı. El Bab, Münbiç, Azez ve Cerablus bölgelerinde TSK'ya bağlı mevzilere saldıracakları tehdidinde bulunan tümen "Fırat Kalkanı'nın TSK ve ÖSO'dan temizlenerek, PKK bölgelerine katılacağını" söyledi.

İSİM KOYDULAR

Yeni Şafak'ın haberine göre yapılan toplantılarda bir harita da belirlendi. Haritada Fırat Kalkanı bölgesi "Sahba" olarak isimlendirildi.

AVRUPA ve ABD'DEN KATILIM VAR

Söz konusu örgütün içerisinde çok sayıda yabancı savaşçı var. Habere göre Tümen komutanlığına ise Kamışlı, Ayn-el Arab ve Afrin de 4 yılı aşkın süredir savaşan tecrübeli PYD militanı getirildi.

ABD SİLAHLANDIRIYOR

ABD'nin IŞİD ile savaş gerekçesi ile PYD'ye gönderdiği silahlar, yine PYD içerisinden çıkan Kuvvet-i Suvvar'a ulaştırıldı.

TSK, EL BAB'TAN ÇIKARILACAK

Aynı açıklamaya paralele olarak Münbiç bölgesinden de bir açıklama geldi. Burada bulunan PKK'lı yönetici Cemal ebu Cuma, "El Bab'a saldırı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ve bölgeyi TSK ve ÖSO'dan kurtaracaklarını" söyledi.

Haber Ara