Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

PYD doğruladı: ABD 1000 asker daha gönderecek

PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'nin liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nden bir yetkili daha önce Washington Post gazetesinin de duyurduğu 1000 ABD askerinin ek kuvvet olarak Suriye'ye gönderilmesi planı ile ilgili olarak Sputnik'e konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 12:29:16

PYD doğruladı: ABD 1000 asker daha gönderecek

TIMETURK | HABER MEKREZİ

ABD'nin Rakka operasyonu kapsamında bölgeye silah gönderdiğini belirten yetkili, "ABD iki günde bir ağır silah başta olmak üzere bir sürü silahı bölgeye getiriyor. Tanklar, zırhlı araçlar, füzeler, kanaslar ve havan topları ile diğer silahları gönderiyor" ifadelerini kullandı.

Yetkili, "ABD, Rakka operasyonu için 1000 asker gönderme kararı aldı. Bizimle öyle konuştular. Gelecek olan 1000 asker Rakka operasyonu nedeniyle güçlerimize ağır silah eğitimi verecek ve operasyonda güçlerimize danışmanlık hizmeti sağlayacak. Ayrıca operasyonda ağır silah kullanacaklar. Kendileri cephenin birinci kısmında değil ikinci kısmında yer alacaklar. Koalisyon uçaklarıyla koordine içerisinde bulunacaklar" dedi.

RAKKA MERKEZİNE KUZEYDE 4 KM KALDI

SDG yetkililerinden edinilen bilgilere göre Rakka'nın IŞİD'den alınması için yapılan operasyonlara hız verilirken, Rakka kent merkezine kuzeyde 4 kilometre, doğuda 18 kilometre, güneyde ise 10 kilometre yaklaşıldı.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Ayn el Arab (Kobani), Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şeddadi ve Menbiç kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde binin üzerinde askeri bulunurken, en fazla askeri Menbic ile Kobani güneyinde tutuyor.

Haber Ara