Dolar

32,5524

Euro

34,8955

Altın

2.435,76

Bist

9.645,02

'Putin, modern dünyanın en büyük savaş suçunu işliyor'

ABD'li milyarder George Soros, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere ve Putin'in oynadığı role değindi. Soros, 'Putin, modern dünyanın en büyük savaş suçunu işliyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 10:57:13

'Putin, modern dünyanın en büyük savaş suçunu işliyor'

TİMETURK| HABER MERKEZİ

Project Syndicate'te yayımlanan yazısında konuyu gündmeine alan Soros, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işlediği insanlık suçlarına karşı koyma" çağrısında bulundu.

11 Ekim'de yayınlanan yazıyı Muhammet Kaplangöz Mepanews için çevirdi:

Dünya Suriye'de tarihi bir insanlık felaketine şahitlik etmekte. Bu felaketin sebebi Rusya Başkanı Putin'in Suriye'de Esed‘i desteklemesidir. Şu anda Halep'te Rusya savaş uçakları sivilleri bombalamaktadır ki Halep oldukça büyük bir popülasyona sahiptir. Rusya'nın Halep'i bombalamasındaki sebep Suriye hükümeti askerlerinin muhaliflerin elindeki bölgeleri kontrol altına almak istemeleridir.

Birçok çeşit saldırılar sonucunda diğer şeylerin yanı sıra, yüzlerce sivil öldürüldü, daha fazlası sakat kaldı, şehirdeki hastaneler yıkıldı ve halk içecek sudan dahi mahrum bırakıldı.

Putin agresif hareketleriyle, şu andan itibaren Amerikan başkanının resmi göreve başlayacağı 20 Ocak'a kadar olan üç aylık süreçten faydalanmaya çalışmaktadır. Bu duygusuzca çabalar, politik ilişkiler tarafından Amerika'nın daha fazla hareketsiz kalmasını sağlamak içindir. NewYork Times'in dediği gibi “Putin'in hesabı, Obama'nın başkanlığının bitmesi ile yerine geçecek olan yeni başkanın, daha da çetinleşen Suriye konusunda zor durumda bırakmaktır.” Times gazetesi bu satırlardan sonra Rusya Politika Bilimcisi Nikolai V. Petrov‘un şu sözlerini de ilave etmektedir; “Yeni Amerika başkanı yeni olaylar ile yüzleşecek ve bunları kabullenmek için savaşacaktır.”

Times ve diğerlerinin raporları, Suriye'deki insan katliamını tarif etmiş, sivil toplum kuruluşlarının ve doktorların kahramanca hareketlerini gözler önüne sermiştir, Beyaz Kasklılar'da* olduğu gibi. Ki onlar oradaki insanlara yardım etmek için hayatlarını riske etmişlerdi. Gerçekler tamamen gün yüzüne çıktığı zaman, Putin bombaları ile modern dünyanın en büyük savaş suçunu işlediği gözler önüne serilecektir.

Ben, Rusya'daki insanlara, Amerikaya, Avrupaya ve dünyada istifini bozan herkese yalvarıyorum. Öfkelerinizi dile getirin ve bunu bütün dünyaya yayın. Yayın ki Putin'in insanlığa karşı işlediği iğrenç suçlar son bulsun.

*Beyaz Kasklılar (White Helmet's) Suriye'nin Halep kentinde mağdurların yardımına koşan bir ilk yardım ekibi.

DAHA ÖNCE DE "PUTİN IŞİD'DEN DAHA TEHLİKELİ" DEMİŞTİ

Soros, Guardian'ın internet sitesinde yayımlanan yazısında, "Rus lider Putin'in, AB için IŞİD'den daha büyük bir tehdit oluşturduğu" yorumunda bulunarak oldukça ses getirmişti.

Haber Ara