Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

'Putin krizle ömrünü uzatmaya çalışıyor'

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz, 'Putin, Türkiye ile bir kriz ortamı oluşturarak hem iç hem dış politikada ömrünü uzatmaya çalışıyor.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 11:56:23

'Putin krizle ömrünü uzatmaya çalışıyor'

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye ve Türkiye politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in göreve gelmesinden 2014'e kadar geçen süreçte Türkiye ile ekonomik anlamda önemli ilişkiler içinde bulunduğunu ifade eden Yılmaz, "Fakat siyasi anlamda ilişkileri tamamen görmezden geldi ve reddetti." diye konuştu.

Yılmaz, "Aslında Putin, şöyle düşünüyor: 'Erdoğan'ı hedef alır ve Erdoğan'ı devirirsem zaten Türkiye stratejik anlamda yeniden eski o haline dönecek ve gücünü kaybedecektir.' Bunu sadece Putin değil, bölgede Türkiye'yi stratejik anlamda tehdit olarak gören diğer güçler de diğer ülkeler de hedefliyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE RUSYA'NIN YAPTIKLARINI DEŞİFRE EDİYOR'' 

"Putin, Türkiye ile bir kriz ortamı oluşturarak hem iç hem dış politikada ömrünü uzatmaya çalışıyor." görüşünü aktaran Yılmaz, Rusya'nın Suriye'de de büyük başarısızlığının olduğunu savundu.

Putin'in Türkiye'yi bu başarısızlığın sebebi olarak gördüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Çünkü Erdoğan ve Türkiye aslında Rusya'nın yapacaklarını ve yaptıklarını açığa çıkarıyor, deşifre ediyor. Bunun deşifre olması, Rusya gibi strateji ve dış politika konularında uzman bir devleti sinirlendiriyor. Yani politikalarında saldırgan hale getiriyor. Bazıları Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin yeniden düzeleceği konusunda bir öngörüde bulunsa da ben böyle bir öngörüde bulunmuyorum çünkü Rusya stratejik anlamda Türkiye ile kriz yaşamayı kendisine hedef olarak seçmişti ve bunu da başardı. Bundan hem ekonomik hem siyasi anlamda büyük çıkarlar elde ediyor, yararlar görüyor."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara