Dolar

32,6958

Euro

34,9101

Altın

2.506,68

Bist

9.524,59

Putin: Esed muhalefetle koalisyona hazır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada Suriye başkanı Beşar Esed’in yapılacak bir erken seçimle idareyi “sağlıklı muhalefet”le paylaşabileceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 14:22:38

Putin: Esed muhalefetle koalisyona hazır

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamaları Esed ile anlaşmak için makul bir yol aradığı son haftalardaki görüşmelerin ardından geldi. Rusya, İran'ın yanında, dört buçuk yıldır süren ve yaklaşık 250 bin insanın hayatını kaybettiği  savaşta Esed'in önemli uluslararası müttefiklerinden biriydi.

Putin, Rusya'nın Vladivostok şehrinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forum'unda gazetecilere “ Terörizm ve aşırıcılıkla mücadele için uluslararası bir koalisyon kurmayı gerçekten istiyoruz” açıklamasında bulundu ve bu konu hakkında Amerikan Başkanı Barack Obama ile de görüştüklerini ekledi.

“Suriye'deki ortaklarımızla da görüşüyoruz. Genel olarak ortak kanı, terörizm karşı mücadele için verilen mücadele, Suriye'deki bazı siyasi süreçlerle paralel gitmesi gerektiğidir. Ve Suriye başkanı da bu görüşe katılıyor, parlamentoda bir erken seçim düzenleyip, sağlıklı muhaleftle ilişkiler kurup onları da idareye taşımak düşüncesinde” dedi.

Moskova, Amerika önderliğindeki koalisyondan IŞİD mevzilerine, Suriye ve Irak orduları ve ayrıca sahadaki Esed karşıtı muhalif gruplar ve hatta Kürt güçleri ile koordineli olarak hava saldırısı düzenlemesi istedi.

Haber Ara