Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Putin'den Ermenistan'a süper haber

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya ziyaret gerçekleştiren Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşmesinde Rusya ve Ermenistan'ın çeşitli alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri ve Avrasya alanında entegrasyon sürecini masaya yatırdılar.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 23:03:52

Putin'den Ermenistan'a süper haber

Putin şu açıklamayı yaptı: “Rusya'nın Ermenistan'ın en önemli ticari ve ekonomik partneri olduğunu bilmek bizi mutlu ediyor. Geçen sene 2013'e kıyasla ticaret hacmi bir hayli arttı, fakat bu senenin ilk yarısında düşüş gözlemlendi. "

Putin, Sarkisyan ile bu konu üzerine konuşmak istediğini belirterek: "Bizim her zaman konuşacak konumuz oldu, Rusya ve Ermenistan arasındaki özel ilişkiyi, Ermenistan'ın Avrasya Ekonomi Birliği'ne dahil olmasını kastediyorum" dedi.

Öte yandan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Enerji Bakanlığı ile anlaşma imzalandığını ve bu anlaşma çerçevesinde doğal gaz fiyatının 25 dolar azalarak 165 dolara düştüğünü ifade etti. Ayrıca, imzalanan sözleşmelerle birlikte Ermenistan'a 200 milyon ayrıcalıklı kredi sağlandığı ve Ermenistan nükleer santralinde modernizasyon çalışmalarının başladığı belirtildi.

Sarkisyan ise şunları kaydetti :"Görüşmelerimizde kilit nokta enerji kaynaklarının fiyatı olmaya devam ediyor. Bu kriz durumunda dövizin dalgalanması fiyatları çok kötü etkiliyor. Yeni bir çözüm bulacağımızı ümit ediyorum."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara