Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

Prof. Dr. Erol Kısmet, Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'ni ziyaret etti

Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar kapsamında sivil hastaların hizmetine açılan Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastalarla tek tek ilgilenen Prof. Dr. Kısmet, hastane hakkında açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 13:05:46

Prof. Dr. Erol Kısmet, Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'ni ziyaret etti
Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar kapsamında sivil hastaların hizmetine açılan Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastalarla tek tek ilgilenen Prof. Dr. Kısmet, hastane hakkında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin sonra alınan askeri hastanelerin kamuya açılması kararının ardından Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi vatandaşların hizmetine açılmıştı. 26 Ağustos'tan itibaren sivil vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Kasımpaşa Askeri Deniz Hastanesi'ni İstanbul Beyoğlu Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet ziyaret etti. Hastane hakkında planlanan yeni projeleri anlatan Prof. Dr. Kısmet, hastaların durumdan memnun olduklarını söyledi. Hastalarla tek tek ilgilenen Prof. Dr. Kısmet, hastane hakkında bilgi verdi.

"200 yıla yakındır hizmet vermekte olan bu hastanelerimizi adına layık hale getireceğiz"

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Sekreter Prof. Dr. Kısmet, "Biz askeri hastanelerimizi 26 Ağustos akşamı devraldık. O günden bu güne 1 ay geçti. Bu süre zarfından askeri hastanelerimiz askerlere ve onların ailelerine, bir miktarda sivillere hizmet etmekteyken biz bunu bir iş birliği haline getirip Türkiye çapında İstanbul'a yaymayı ve bütün vatandaşlarımıza hizmet verebilir hale getirmek için elimizden geleni yapmaktayız. Hastanelerimiz biraz da tabi ki personel eksikliğinden ve bazı kaynak yetersizliğinden dolayı kapasitelerinin çok altında hizmet vermekteydiler. Fakat bu hastanelerimiz biz özellikle Kasımpaşa'yı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanemizle birlikte çalışmasını sağlayarak bütün İstanbul'a hizmet edebilecek hala getirmeye çalışıyoruz ve bunun da meyvelerini almaya başladık biz aslında. İlk geldiğimizde 200 yataklı olmasına rağmen 6 hasta yatmaktayken şuan 20'ye yakın hasta yatmakta ve kapasitemizi hızla arttırıyoruz. 18- 19 tane poliklinik hizmet vermekteyken çok kısa sürede biz bunu 32 poliklinik haline çıkartacağız. Askerlerimiz, askerlerimizin yakınları, şehitlerimiz, gazilerimiz hepsi öncelikli olacak tabi ki bu hastanelerde. Daha önceden vermiş oldukları askeri sağlık hizmetlerine ait heyet raporları gibi, askere alınıp alınmama raporları gibi doktorlarımızın hizmetlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Ameliyat sayılarımızı da ortalama ayda 5-10 tane ameliyat yaparken günde 13-14 tane ameliyat yapabilir hale geldik. Fizik tedavi gibi bazı polikliniklerimizi de ön plana çıkartmaya çalışacağız. Okmeydanı Hastanesi'nin de desteği ile hem dahili yönden hem cerrahi yönden hem personel hem cihaz takviyesiyle 200 yıla yakındır hizmet vermekte olan bu hastanelerimizi adına layık hale getireceğiz. Ecdadımız bu hastaneleri yaparken bunları düşünerek yaptılar. Bizde emaneti en iyi şekilde bizden sonrakilere devretmeye çalışacağız"diye konuştu.

Askeri hastanelerin hizmet kapasitesi arttırılıyor

Hastanelerin kapasitelerinin arttırıldığını ve daha çok hizmet vermek için çalışmalar yapıldığını anlatan Prof. Dr. Kısmet, sözlerine şöyle devam etti: "Benzer şekilde İstanbul'da Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Gümüşsuyu Askeri Hastanesi de bize devredilen hastaneler arasında. Haydarpaşa Askeri Hastanesi İstanbul'un en büyük hastanelerinden bir tanesiydi. Gümüşsuyu Askeri Hastanemizi Şişli Etfal Hastanesi'ne bağlayarak bu büyük hastanemizin bütün imkanlarından faydalanır hale getirdik. Ve bazı branşlarda özellikle Gümüşsuyu'nu ön plana çıkartarak inşallah hem hizmetimizde hem de hastaların memnuniyetinde bulundurmaya çalışacağız. Gümüşsuyu Askeri Hastanesi hizmet vermeye başladı. Biraz eksiklikler vardi. Ameliyathane, yoğun bakım gibi eksiklikleri vardı. Onları da kısa süre içerisinde tamamladık. Hatta bu hafta ameliyatları yapmaya başladık. Ameliyat sonrası yoğun bakım hizmetlerini de en kısa sürede devam ettirmeye çalışacağız."

Safra kesesi ameliyatı olan kızının başında bekleyen Hayriye Demir isimli bir vatandaş, "Hastaneden çok memnunuz biz halk olarak çok memnun kaldık. Önceden Okmeydanı'na gittik biz. Devamlı oraya gidiyorduk. Oradan buraya sevk edildik. Çok memnunuz. Temizliği, bakımları, doktorların, hasta bakıcıların, hemşirelerin tutumlarından çok memnunuz" şeklinde konuştu.

Haber Ara